Διοργάνωσαν διαγωνισμό για τα κορίτσια στην επιστήμη και βράβευσαν αγόρι

Διοργάνωσαν διαγωνισμό για τα κορίτσια στην επιστήμη και βράβευσαν αγόρι
girls using microscope
girls using microscope
MoMo Productions via Getty Images

Το Pretty Curius είναι ένα πρόγραμμα στα πλαίσια καμπάνιας της εταιρείας για την προτροπή των κοριτσιών να ακολουθήσουν το πεδίο των θετικών επιστημών στο μέλλον, το οποίο ως τώρα είναι ανδροκρατούμενο.

Για την προώθηση του στόχου τους, οι διοργανωτές ζήτησαν από παιδιά ηλικίας 11 έως 16 ετών να προτείνουν ένα γκάτζετ που μπορεί να τοποθετηθεί στην κρεβατοκάμαρα. Παρόλο που σκοπός ήταν η ανάδειξη της εφευρετικότητας των κοριτσιών, η EDF έδωσε στην πορεία την δυνατότητα συμμετοχής και στα αγόρια. Μάλιστα, στη συνέχεια βράβευσε ένα 13χρονο αγόρι για την ιδέα του πάνω στην δημιουργία ενός βιντεοπαιχνιδιού που να βασίζεται στην κινητική ενέργεια και συγκεκριμένα στην κίνηση των αντιχείρων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δημιούργησε τις αντιδράσεις της επιστημονικής και όχι μόνο κοινότητας που θεώρησε ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να επιτελέσει τον σκοπό της που είναι η προώθηση των κοριτσιών στις θετικές επιστήμες, μέσω της ανάδειξης των ταλέντων τους.

«Συγχαρητήρια στους νικητές όμως θα ήθελα να μας πει η EDF πως η επιλογή του νικητή ικανοποιεί τον σκοπό του διαγωνισμού», αναρωτήθηκε η πληροφορικάριος, δρ Sue Black OBE.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η ιδρύτρια της παγκόσμιας ημέρας γυναικών στις θετικές επιστήμες, Suw Charman-Anderson, είχε εξ αρχής ενδοιασμούς με τον διαγωνισμό.

«Αντί να παραμερίσουν τα στερεότυπα, έδωσαν έμφαση στο ότι η εμφάνιση και όχι η ευφυΐα τους που τους δίνει ώθηση», είπε.

Η ίδια αναφερόταν στο γεγονός ότι ο όρος “pretty” στο “Pretty Curius”, όπως ονομάζεται ο διαγωνισμός, που σημαίνει «όμορφος-η».

Δημοφιλή