ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/02/2016 04:10 EET | Updated 29/02/2016 04:33 EET

Σημαντικά προβλήματα λόγω θυελλωδών ανέμων στην Πάτρα

Eurokinissi

Προβλήματα στη συγκοινωνία, πτώσεις δέντρων και άλλα παρεμφερή έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή της Πάτρας, έντασης μέχρι 8 μποφόρ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Patras Times, δημιουργήθηκαν προβλήματα στο θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής του Ψαθοπύργου, του Ακταίου και του Ρίου. Επίσης, λόγω ανέμων, κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, ενώ η κίνηση των οχημάτων στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για λόγους ασφαλείας έχει απαγορευθεί για δίκυκλα, τροχόσπιτα, κενά οχήματα με υψηλές πλευρές.

Σημειώνεται ότι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες ολόκληρη την Ιταλία είχε συνέπεια να χάσουν την ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Ένας γεωργός 51 ετών καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην πόλη Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας. Ένα παιδί οκτώ ετών τραυματίσθηκε, επίσης από πτώση δέντρου, και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Ρηγίου της Καλαβρίας.

Στην κεντρική Ιταλία, στην περιφέρεια Μάρκε, ένας άνδρας πέθανε από πνιγμό, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά χείμαρρου που υπερχείλισε.

Δυο επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο έχασαν την ζωή τους κοντά στην πόλη Καζέρτα, στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης. Πάνω στο ΙΧ με το οποίο ταξίδευαν έπεσε κορμός αιωνόβιου δέντρου.

Στην βόρεια Ιταλία, κοντά στην πόλη Βερόνα, ένας άνδρας γλίστρησε και έπεσε στα νερά του ποταμού Τιόνε, πιθανότατα εξαιτίας της ολισθηρότητας του εδάφους, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων. Οι προσπάθειες να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες απέβησαν μάταιες.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας ένα τραίνο βγήκε από τις σιδηροτροχιές έξω από το Τορίνο, χωρίς πάντως να υπάρξουν τραυματίες.