Τον «Τιμωρό» του εγκλήματος επισκέφθηκε ο Πούτιν. Στα άδυτα του Batmobile

Τον «Τιμωρό» του εγκλήματος επισκέφθηκε ο Πούτιν. Στα άδυτα του Batmobile

Μοιάζει με το Batmobile (το αυτοκίνητο – υπερόπλο του Μπάτμαν) και το χαϊδευτικό του είναι ο «Τιμωρός». Πρόκειται για το τεθωρακισμένο όχημα, το τελευταίο απόκτημα των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, που απαντά στην πρόκληση που έθεσαν τα αμερικάνικα Humvee.

Μάλιστα το τεθωρακισμένο ZiL Karatel εκλήθη να επιθεωρήσει και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, μαζί με τον υπουργό Άμυνας και την ξενάγηση την έκανε ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ.

Για χρόνια ο «Τιμωρός» ήταν ένα μυστικό και μόνο φήμες μαρτυρούσαν την ύπαρξή του. Τώρα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το όχημα – τέρας, μπορεί να μεταφέρει άνετα 10 και η αεροδυναμική του είναι τέτοια ώστε το ωστικό κύμα εκρήξεων να μην το επηρεάζει ή να διαλύει εμπόδια που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο του.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της FSB στον Πούτιν και μετέδωσαν τα ρωσικά ΜΜΕ το όχημα είναι επενδεδυμένο προηγμένη θωράκιση (Class 6a armor), επίσης έχει ανοίγματα στα πλαϊνά και στις πίσω πόρτες για να μπορούν οι μέσα να πυροβολούν, ενώ υπάρχει και ένας περιστρεφόμενος πυργίσκος με πολυβολητή. Οι θέσεις των κομάντος είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο που όλοι τους κάθονται πλάτη με πλάτη έχοντας κατ΄αυτό τον τρόπο πανοραμική θέα.

Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος επιθεώρησε και ένα τεράστιο ΚΑΜΑΖ «Viking» που βασίζεται στο KAMAZ-4911 Extreme ένα όχημα που αρχικά είχε σχεδιαστεί για αγώνες ταχύτητες όπως το Dakar.

Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε την FSB γιατί όπως τόνισε κατάφερε να αποτρέψει διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες στο εσωτερικό της Ρωσίας. Επίσης επεσήμανε πως οι στόχοι για το 2016 είναι να αποτρέψουν τρομοκράτες από το να εισέλθουν στη ρωσική επικράτεια, όπως και να προλάβουν την όποια στρατολόγηση επίδοξων τρομοκρατών. Επιπλέον η FSB θα πρέπει να αυξήσει τους ελέγχους στον αυξημένο αριθμό μεταναστών. Ακόμη ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπογράμμισε την ανάγκη να μπλοκάρουν την όποια πρόσβαση που θα μπορούσαν να έχουν οι μυστικές υπηρεσίες άλλων κρατών σε ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Δημοφιλή