Συναγερμός στην Κρήτη από πλοίο με χιλιάδες όπλα και εκρηκτικά

Συναγερμός στην Κρήτη από πλοίο με χιλιάδες όπλα και εκρηκτικά
eurokinissi

Συναγερμός σήμανε στις διωκτικές Αρχές της Κρήτης ύστερα από την ακινητοποίηση φορτηγού πλοίου που μετέφερε χιλιάδες όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Το πλοίο με σημαία Τόγκο ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της Σούδας από στελέχη του Λιμεναρχείου Χανίων, έπειτα από πληροφορίες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, για το ύποπτο φορτίο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει έξι κοντέινερ, εκ των οποίων ύποπτα είναι τα δύο. Το πλοίο φαίνεται να έχει νόμιμο φορτίο όπλα, ωστόσο στελέχη των τελωνειακών αρχών εξετάζουν αν υπάρχουν συνοδευτικά έγγραφα για το σύνολο του οπλισμού. Η διαδρομή του σύμφωνα με πληροφορίες ήταν από το λιμάνι της Μερσίνης, στη Σμύρνη και από εκεί στο Λίβανο και τις νοτιοανατολικές ακτές της Αφρικής.

Έχει 11μελές πλήρωμα, εκ των οποίων έξι από τη Συρία, τέσσερις από την Ινδία και ένας από τον Λίβανο. Σύμφωνα με

πληροφορίες στο λιμάνι της Σούδας δεν υπάρχει ανυψωτικό μηχάνημα-γερανός τόσο μεγάλης έλξης προκειμένου να εκφορτώσει τα ύποπτα κοντέινερ και υπάρχει η πιθανότητα μετακίνησης του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να γίνει εκεί ο έλεγχος φορτίου και παραστατικών μεταφοράς.

Πηγές του Λιμενικού Σώματος, αναφέρουν ότι το πλοίο μεταφέρει πολλές χιλιάδες όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικά, για τα οποία εξετάζεται ποια από αυτά έχουν νόμιμα παραστατικά μεταφοράς και ποια όχι.

H φωτογραφία είναι αρχείου

Δημοφιλή