Γέλιο, κλάμα, νίκες, σάτιρα και ο αιώνιος έρωτας των Winslet-DiCaprio: Οι καλύτερες στιγμές των φετινών Όσκαρ

Γέλιο, κλάμα, νίκες, σάτιρα και ο αιώνιος έρωτας των Winslet-DiCaprio: Οι καλύτερες στιγμές των φετινών Όσκαρ
Leonardo DiCaprio, winner of the award for best actor in a leading role for
Matt Sayles/Invision/AP
Leonardo DiCaprio, winner of the award for best actor in a leading role for

Ο μονόλογος του οικοδεσπότη Chris Rock ήταν η καλύτερη στιγμή ολόκληρης της βραδιάς των Όσκαρ (ναι, καλύτερη και από τη νίκη του DiCaprio) και αυτό θεωρείται πλέον καθολικά αποδεκτό -από εμάς, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως συμφωνείτε.

Πέρα από αυτά τα υπέροχα 10 λεπτά στην αρχή της τελετής όμως, υπήρξαν αρκετές ακόμα στιγμές που συντέλεσαν στο να περάσουμε μια πραγματικά διασκεδαστική βραδιά, όπως θα έπρεπε δηλαδή να είναι όλες οι βραδιές των Όσκαρ -ναι εσάς κοιτάζουμε τελετές των τελευταίων τριών χρόνων.

Ας δούμε λοιπόν τις καλύτερες από αυτές:

Να βλέπεις όλους τους λευκούς καλλιτέχνες στο κοινό να προσπαθούν πολύ σκληρά για να αποφασίσουν αν πρέπει να γελάσουν, να χαμογελάσουν, να μείνουν σοβαροί ή να χειροκροτήσουν με τα σχόλια του Rock. Δεν είχαν ιδέα.

Το σκετς που έπαιξε γύρω στα μισά της τελετής, με την Whoopi Goldberg, τη Leslie Jones, τον Tracey Morgan και τον Chris Rock να σατιρίζουν την έλλειψη μαύρων ηθοποιών από τις φετινές υποψήφιες ταινίες (όπως το «Κορίτσι από τη Δανία» και το «Άνθρωπος στον Άρη»).

Το «ρεπορτάζ» του Chris Rock που έπαιξε στην μεγάλη οθόνη, στο οποίο ο κωμικός ρωτούσε μαύρους ανθρώπους στο δρόμο αν έχουν δει το «Spotlight» ή τη «Γέφυρα των Κατασκόπων». Το αποτέλεσμα ήταν μια τρομερά διαφωτιστική και άκρως ρεαλιστική απεικόνιση του κοινού στο οποίο απευθύνονται οι μεγάλες ταινίες του Hollywood. Spoiler alert: οι μαύροι πολίτες της Αμερικής δεν ανήκουν σε αυτό το κοινό.

Η εμφάνιση του Louis C.K. στη σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Ο έτερος διάσημος κωμικός -και προσωπικός φίλος του Rock- έκανε ουσιαστικά οντισιόν για τη θέση του οικοδεσπότη το 2017 με τις οδυνηρά αληθινές αλλά και τόσο αστείες ατάκες του για την κατηγορία («αυτοί οι άνθρωποι δεν θα βγάλουν ποτέ στη ζωή τους λεφτά, το Όσκαρ όντως είναι κάτι πολύτιμο για αυτούς. Το μόνο που θέλουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να λένε ιστορίες. Κι εσείς το ίδιο θέλετε, αλλά εσείς γίνεστε και πλούσιοι»). Ακόμα να γίνει η επίσημη πρόταση από την Ακαδημία;

Τα απανωτά βραβεία του «Mad Max: Fury Road» και το αξιολάτρευτο team της ταινίας. Όλοι τους ήταν σαν να ζούσαν όντως μέσα στο σύμπαν της (με την καλή έννοια).

Η απόλυτα δίκαιη νίκη του «Spotlight» στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία.

Η μεγαλύτερη γκρούπι του Leonardo DiCaprio, η κολλητή του Kate Winslet, η οποία πρέπει να είχε περισσότερο άγχος και από τον ίδιο -ενώ τη στιγμή της μεγάλης του νίκης δεν είχε μάτια παρά μόνο για τον φίλο της. Και αυτά βουρκωμένα.

Το «Ας μην θεωρήσουμε τον πλανήτη μας δεδομένο. Εγώ δεν θα θεωρήσω δεδομένη την αποψινή βραδιά» του DiCaprio, ολοκληρώνοντας τον ευχαριστήριο λόγο του.

Το τρυφερό ενσταντανέ του ζεύγους Fassbender-Vikander όταν η δεύτερη κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου. Όλο το βράδυ κρατούσαν τους τόνους χαμηλούς, για λίγα δευτερόλεπτα όμως οι κάμερες ξεχείλισαν αγάπη.

Τον μονόλογο του Chris Rock τον αναφέραμε; Ε ας τον αναφέρουμε ξανά, κακό δεν κάνει.