ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/02/2016 02:49 EET | Updated 29/02/2016 09:42 EET

Στους 7.000 οι μετανάστες και πρόσφυγες στην Ειδομένη. Άνοιξαν το σημείο διέλευσης προς την ΠΓΔΜ

Eurokinissi

Άνοιξε λίγο πριν το μεσημέρι το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ και ξεκίνησε η ροή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα επιτραπεί η είσοδος σε 50 άτομα, με τις διαδικασίες ελέγχου να είναι εξονυχιστικές και χρονοβόρες.

Από το βράδυ της Κυριακής έως τις 4 τα ξημερώματα πέρασαν 300 πρόσφυγες στην ΠΓΔΜ, ενώ στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονται περίπου 7.000 άτομα.

Στο μεταξύ, περίπου 5.000 πρόσφυγες παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά.

Επαναπροώθηση 308 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη από την Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για αλλοδαπούς μαροκινής υπηκοότητας κατά 90% και λιγότερους Αλγερινούς και Τυνήσιους οι οποίοι κρατούνταν οι περισσότεροι στο Κέντρο Αλλοδαπών στην Κόρινθο και οι υπόλοιποι στα υπόλοιπα κλειστά Κέντρα Κράτησης Παράτυπων Μεταναστών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής αριθμό παράτυπων μεταναστών που επαναπροωθούνται στην Τουρκία απ΄όπου εισήλθαν στη χώρα μας, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών. Οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν με λεωφορεία στους Κήπους του Έβρου όπου θα παραδοθούν στις τουρκικές Αρχές.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)