Έβγαλαν μουστάκια από τη μύτη τους οι Κινέζοι λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σ΄ένα όχι και τόσο χιουμοριστικό βίντεο

Έβγαλαν μουστάκια από τη μύτη τους οι Κινέζοι λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σ΄ένα όχι και τόσο χιουμοριστικό βίντεο

Η περιβαλλοντική μόλυνση στην Κίνα δεν είναι κάτι με το οποίο μπορεί κανείς να αστειευτεί, ωστόσο μια οργάνωση, η WildAid, δημοσίευσε ένα χιουμοριστικό βίντεο που όμως στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό των αστικών κέντρων όσον αφορά τον αέρα που εισπνέει.

«Hairy Nose» (τριχωτή μύτη) ο τίτλος του βίντεο στο οποίο απεικονίζονται άνθρωποι όχι στο μακρινό μέλλον που έχουν υποστεί μια ελαφριά μετάλλαξη από τον αέρα που αναπνέουν.

Η μετάλλαξη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν μουστάκια από τις μύτες των ανθρώπων, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας.

Στο βίντεο βλέπουμε να παρελαύνουν διάφοροι άνθρωποι κυρίως νέοι και μοντέρνοι Κινέζοι, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί πλήρως το μουστάκι που μεγαλώνει από τη μύτη τους και μάλιστα έχουν δημιουργήσει μόδα και στυλ με αυτό.

Βλέπουμε μια οικογένεια, με μουστάκια να ξεφυτρώνουν από τα ρουθούνια τους που πηγαίνουν βόλτα το μωρό τους το οποίο έχει ήδη αρχίσει να μεγαλώνει το μουστάκι του.

Σε μια από τις σκηνές του βίντεο βλέπουμε μια κοπέλα στο μετρό που έχει βαμένο και ράστα μουστάκι, κάποιους χίπστερς που παίζουν μπιλιάρδο, αλλά και ένα ζευγάρι που έχει βγει ραντεβού.

Παίρνουν τη ζωή όπως είναι, ακούγεται μια φωνή, ενώ άλλα πλάνα δείχνουν τεράστιες διαφημιστικές αφίσες με μοντέλα που έχουν μακρυά λαμπερά μουστάκια.

Ωστόσο η κάμερα εστιάζει σ΄έναν νεαρό που αρνείται να «υποταχθεί» και ξυρίζει το μουστάκι του έτσι ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει ελεύθερα.

«Γιατί μου θυμίζει τον ουρανό που κάποτε ήταν γαλανός» λέει ο νεαρός.

Το βίντεο καταλήγει με την προειδοποίηση πως εάν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν το τρόπο ζωής τους αναπόφευκτα θα τους αλλάξει η περιβαλλοντική μόλυνση.

«Αλλάξτε την μόλυνση του αέρα πριν σας αλλάξει» καταλήγει η καμπάνια.

Η οργάνωση, όπως δήλωσαν μέλη της στο BBC, ήθελε να επηρεάσει τους πολίτες προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να μην περιμένουν τα πάντα από την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το έτος που μας πέρασε, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nature, ο ετήσιος αριθμός θανάτων που αποδίδονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση ανήλθε στα 1,3 εκατομμύρια.

Δημοφιλή