Μητσοτάκης: Να δημιουργηθούν και κλειστοί χώροι κράτησης για να σταλεί μήνυμα αποτροπής στο προσφυγικό

Μητσοτάκης: Να δημιουργηθούν και κλειστοί χώροι κράτησης για να σταλεί μήνυμα αποτροπής στο προσφυγικό
Sooc

«Αποκαλυπτική και ανησυχητική» χαρακτήρισε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Star το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, λέγοντας ότι «το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, η κατάσταση γίνεται πιο τραγική, η οικονομία συντηρείται με τεχνητές αναπνοές, η κοινωνία βράζει, τίποτε δεν προχωρά, η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν».

«Ο μόνος που δεν έχει αυτή την αίσθηση είναι ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο...Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο, όταν η χώρα χρειάζεται ηγεσία» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

O πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, σε μία προσπάθεια για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής που θα μειώσει τη ζημιά για τη χώρα στο προσφυγικό.

Σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε τις θέσεις της χώρας και συμφώνησε με την αποστολή του ΝΑΤΟ. Πρότεινε να δημιουργηθούν όχι μόνο ανοικτοί αλλά και κλειστοί χώροι κράτησης των προσφύγων/ μεταναστών, για να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής και τάχθηκε υπέρ της πιο ενεργής εμπλοκής του στρατού.

«Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και την Παρασκευή να συμφωνήσουμε σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή