Πώς VIP γλιτώνουν βενζίνες χρησιμοποιώντας οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς VIP γλιτώνουν βενζίνες χρησιμοποιώντας οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει σε διοικητές νευραλγικών αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι διατίθενται αφειδώς υπηρεσιακά οχήματα για τη φύλαξη VIP, την ώρα που τα Αστυνομικά Τμήματα δεν έχουν οχήματα για περιπολίες.

Ενδεικτικό είναι ότι περίπου 170 οχήματα έχουν φύγει από μάχιμες υπηρεσίες για να διατεθούν σε φυλάξεις πολιτικών, δικαστικών, επιχειρηματιών, εκδοτών και δημοσιογράφων. Την ίδια ώρα, το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας δεν έχει περιπολικό σε αρκετές βάρδιες σε μία περιοχή που έχει ανάγκη από αυξημένη αστυνόμευση. «Όχι μόνο διατίθενται σε VIP αλλά υπάρχουν επώνυμοι που τα χρησιμοποιούν και ως το βασικό τους μέσο μεταφοράς για να μην πληρώνουν βενζίνες. Και αυτό παρότι ο νόμος προβλέπει ότι τα υπηρεσιακά οχήματα πρέπει αποκλειστικά να συνοδεύουν το αυτοκίνητο του στόχου και όχι να γίνονται το μέσο μεταφοράς τους. Να πληρώνει δηλαδή το κράτος τα καύσιμα του φυλασσόμενου», λέει αστυνομική πηγή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας εμφανίζεται αποφασισμένος να «κόψει» τους αστυνομικούς από πρώην βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και δικαστικούς, σκεπτόμενος ακόμα και την νομοθετική πρωτοβουλία για να το επιτύχει.

Και αυτό διότι λόγω της έλλειψης προσωπικού κινδυνεύουν να ατονίσουν επιχειρησιακοί σχεδιασμοί της ΕΛ.ΑΣ., όπως ο αστυνομικός της γειτονιάς, ενώ καθημερινά δίνεται αγώνας για να καλυφθούν και οι ανάγκες αστυνόμευσης. Μολονότι ο υπουργός Νίκος Τόσκας είχε εξαγγείλει τον Σεπτέμβριο την επιστροφή των αστυνομικών από τους VIP, οι όποιες προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό, λόγω της... σθεναρής αντίστασης που προβάλλουν πρώην βουλευτές.

Όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσανατολίζεται στη νομοθετική πρωτοβουλία για να αλλάξει το καθεστώς φύλαξης προσώπων, καθώς «μερικοί δεν θέλουν να απεμπολήσουν τα προνόμια που είχαν κερδίσει τόσα χρόνια (...) Είναι πρόκληση, δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το πράγμα έτσι. Υπάρχει ένα πλέγμα συμφερόντων που προέρχεται από όλες τις πλευρές και το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Εγώ τουλάχιστον αν θέλετε κατηγορώ και τον εαυτό μου, γιατί σε αυτό το διάστημα δεν το λύσαμε, αλλά θα λυθεί».

Δημοφιλή