Ομάδα αθλητών θα εκπροσωπήσει τους πρόσφυγες στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Ομάδα αθλητών θα εκπροσωπήσει τους πρόσφυγες στους Ολυμπιακούς του Ρίο
Sooc

Ομάδα αθλητών που θα διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου θα εκπροσωπήσουν τους πρόσφυγες, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Η ομάδα θα έχει ως ύμνο της τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων και σύμβολό της θα είναι η Ολυμπιακή σημαία.

Σύμφωνα με την ΔΟΕ, η ομάδα θα αποτελείται από πέντε έως δέκα πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής υποψηφιότητα έχουν θέσει 43 αθλητές, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για την τελική σύσταση της ομάδας. Η Επιτροπή θα παρέχει στους πρόσφυγες προπονητές και θα καλύψει τις μετακινήσεις και τα έξοδά τους.

«Καλωσορίζοντας την ομάδα ROA (Refugee Olympic Athletes) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας στους πρόσφυγες όλου του κόσμου. Μην έχοντας μια εθνική ομάδα για να διαγωνιστούν, χωρίς σημαία να ακολουθήσουν, χωρίς εθνικό ύμνο, αυτοί οι αθλητές- πρόσφυγες θα καλωσοριστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ολυμπιακή Σημαία και τον Ολυμπιακό Ύμνο. Θα ζουν μαζί με τους υπόλοιπους 11.000 αθλητές από 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές στο Ολυμπιακό Χωριό», ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε ανακοινωθεί το περασμένο Σεπτέμβριο από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Τόμας Μπαχ. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η περίοδος που οι αξίες της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης εφαρμόζονται. Είναι η εποχή που η διεθνής κοινότητα μαζεύεται σε ένα μέρος για να διαγωνιστεί ειρηνικά», είχε πει ο Μπαχ, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα μέχρι τη χώρα μας για να επισκεφτεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Δημοφιλή