Η Missy Dunaway γυρνάει τον κόσμο ζωγραφίζοντας τα ταξίδια της σε ένα σημειωματάριο

Η Missy Dunaway γυρνάει τον κόσμο ζωγραφίζοντας τα ταξίδια της σε ένα σημειωματάριο

Η 28χρονη Αμερικανίδα ζωγράφος Missy Dunaway τελειώνοντας της σπουδές της στην Καλών Τεχνών από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon το 2010 αποφάσισε να μετακομίσει στην Τουρκία όπου σπούδασε για ένα χρόνο.

Φεύγοντας από τις Η.Π.Α αποφάσισε να κρατήσει ημερολόγιο και άρχισε να καταγράφει τις ημέρες της ζωγραφίζοντας σε ένα τετράδιο με ακρυλικά μελάνια. "Το τετράδιο μεγάλωνε σιγά- σιγά και απεικόνιζε το ταξίδι μου από τη Νέα Υόρκη την Κωνσταντινούπολη, την κεντρική Τουρκία, τη μαροκινή Σαχάρα και το Παρίσι." εξηγεί στην HuffPost Greece.

missy dunaway

Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς όμως θέλει να πει μέσα από τη ζωγραφική της και η Missy απαντά: "Απλά πρόκειται για ένα οπτικό ημερολόγιο στο οποίο καταγράφω τα γεγονότα της ημέρας. Οι ζωγραφιές μου επικεντρώνονται στο χρώμα, επειδή το χρώμα μας δείχνει πως αισθάνεται μια χώρα. Η συλλογή περιλαμβάνει εκατό έργα ζωγραφικής".

Ρωτώντας την πως προετοιμάζει τα έργα της αναφέρει: "Έχω πάντα μια φωτογραφική μηχανή μαζί μου. Τραβάω φωτογραφίες επί τόπου και στη συνέχεια ζωγραφίζω. Μου συμβαίνει συχνά να βελτιώνω ξανά και ξανά μια σελίδα μέχρι να είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Κάθε σελίδα έχει αρκετούς αποτυχημένους πίνακες. Για ένα τετράδιο με πενήντα σελίδες χρειάζομαι περίπου ένα έτος για να ολοκληρωθεί."

Όσο αφορά τα υλικά που χρησιμοποιεί αναφέρει: "Ζωγραφίζω με ακρυλικό μελάνι. Είναι μια χρωστική ουσία που έχει σκοπό να πυκνώνει την υφή και να βελτιώνει τη μονιμότητα."

Missy Dunaway

Δημοφιλή