Μουζάλας: Η Ελλάδα γίνεται χώρα εγκλωβισμού για τους πρόσφυγες. Δεν ξέρουμε πόσους μπορεί να αντέξει

Μουζάλας: Η Ελλάδα γίνεται χώρα εγκλωβισμού για τους πρόσφυγες. Δεν ξέρουμε πόσους μπορεί να αντέξει
Eurokinissi

Η Ελλάδα από χώρα διέλευσης γίνεται χώρα εγκλωβισμού για πρόσφυγες και μετανάστες, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει πόσους μπορεί να αντέξει η χώρα μας.

Ωστόσο, θεωρεί ότι θα είναι λιγότεροι από 150.000, ενώ τόνισε ότι θα μείνουν στους χώρους προσωρινής εγκατάστασης για όσο χρόνο χρειάζεται και ότι ο σχεδιασμός γίνεται σαν να είναι κλειστά τα σύνορα.

«Αυτό μας βάζει σε μια άλλη φάση. Από κει που ήμασταν χώρα διέλευσης, αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Έχουμε καθήκον να τους τακτοποιήσουμε, να πάψουν να γυρίζουν στους δρόμους. Να φτιάξουμε πολύ προσωρινούς χώρους εγκατάστασης» είπε σχετικά.

Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχει ένας ακόμα σχεδιασμός για χώρους με πολύ καλύτερες συνθήκες, ώστε οι πρόσφυγες να μείνουν όσο χρειάζεται, μέχρι τη στιγμή της μετεγκατάστασης στην Ευρώπη. Ακόμη, εκτίμησε ότι η ροή θα μειωθεί, ακόμη και αν χρειαστεί κάποιος χρόνος.

Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση το προσφυγικό με την αξιολόγηση και τα μέτρα, ενώ για την Άγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι έχει σώσει με την πολιτική της την αξιοπρέπεια της Ευρώπης στο προσφυγικό.

Δημοφιλή