Στα 210 εκατ. τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκινά οικονομική εξόρμηση

Στα 210 εκατ. τα χρέη της ΝΔ. Ξεκινά οικονομική εξόρμηση
eurokinissi

Η επικείμενη μετακόμιση της έδρας της ΝΔ από το πολυέξοδο κτίριο επί της Συγγρού στην Πειραιώς (πρώην JVC) μετά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος τον Απρίλιο, είναι μια μόνο κίνηση προκείμενου να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία και να επιχειρηθεί να μπει μια τάξη στα χρέη και τις δαπάνες.

Είναι ενδεικτικό των οικονομικών μεγεθών ότι μόνο από αυτή την μετακόμιση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δίνει πλέον σε μηνιαία βάση ενοίκιο 9.800 ευρώ αντί των 95.000 ευρώ που πληρώνει σήμερα, εξοικονομώντας ετησίως σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ!

Το «συμμάζεμα» των οικονομικών της ΝΔ μοιάζει αυτή τη στιγμή ως ο μεγαλύτερος βραχνάς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολύ μεγαλύτερο ίσως και από τις εσωκομματικές ισορροπίες που καλείται να κρατήσει σε πολιτικό επίπεδο.

Ίσως γι' αυτό και αποφάσισε να δώσει το στίγμα των κινήσεων του πραγματοποιώντας ακόμα και συνέντευξη Τύπου, προκείμενου να παρουσιάσει το σχέδιο εξυγίανσης της ΝΔ και πως θα καταφέρει να μετατρέψει σε «εξυπηρετούμενα» τα χρέη του κόμματος που αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 210 εκατ. ευρώ!

Τι θα κάνει όμως στην πράξη;

Η έκθεση των ορκωτών λογιστών που μπήκαν στα γραφεία της ΝΔ και έκαναν φύλλο και φτερό τα λογιστικά βιβλία του κόμματος περιγράφει έναν «θησαυρό»...

Οφειλές σε τράπεζες (200 εκ. ευρώ), απλήρωτα τιμολόγια σε δεκάδες προμηθευτές, ακόμα και απλήρωτους εργαζόμενους για πάνω από επτά μήνες.

Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ καλείται να εφαρμόσει στο ίδιο του κόμμα ένα σκληρό «Μνημόνιο» με περικοπές, απολύσεις προσωπικού, άλλα και μια γενναία μείωση μισθών όσων παραμείνουν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει την απόφαση η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει το κόμμα να πηγαίνει εξ ολοκλήρου στην εξυπηρέτηση των δανείων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στη βάση του κόμματος, στα 400.000 μέλη που ψήφισαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, άλλα και σε ιδιώτες, προκείμενου να στηρίξουν την προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της ΝΔ.

Δημοφιλή