Αλεξιάδης: Πότε δεν θα χρειάζεται να κρατάμε αποδείξεις

Αλεξιάδης: Πότε δεν θα χρειάζεται να κρατάμε αποδείξεις
Eurokinissi

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το πότε θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν αποδείξεις και πότε όχι προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν, τονίζοντας ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων». Αναφερόμενος στο αφορολόγητο είπε μια κατηγορία πολιτών το δικαιούται και ετοιμάζεται η σύνδεσή του με τη χρήση πλαστκού χρήματος.

Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή, είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Είπε επίσης ότι η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη εφαρμογή του, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο αναπληρωτής υπουργός διαπίστωσε καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, συμπληρώνοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων και προσθέτοντας ότι φέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Δημοφιλή