Τι αποκαλύπτει το γράμμα του συγκυβερνήτη της πτήσης A320 της Germanwings

Τι αποκαλύπτει το γράμμα του συγκυβερνήτη της πτήσης A320 της Germanwings
surspotter/Flickr

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης A320 της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις πέρυσι είχε αποκαλύψει σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι έπασχε από κατάθλιψη και ότι φοβόταν ότι θα έχανε την όρασή του.

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε την ηλεκτρονική επιστολή που είχε αποστείλει ο Andreas Lubitz στον γιατρό του, στην οποία φέρεται να είχε γράψει μεταξύ άλλων: «φοβάμαι ότι θα τυφλωθώ και δεν μπορώ να βγάλω αυτή την πιθανότητα από το μυαλό μου. Εάν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τα μάτια μου, όλα θα ήταν καλά».

Στην επιστολή ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι έπαιρνε μεγάλες δόσεις του αντικαταθλιπτικού φαρμάκου Mirtazapine, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, του δημιουργούσε μεγάλη ανησυχία.

«Το ξέρω ότι πρέπει, παρά τις δυσκολίες, να καταφέρω να κοιμάμαι περισσότερο και να μειώσω το άγχος», είχε γράψει.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το αεροσκάφος είχε αποχωρήσει από την Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 24 Μαρτίου του 2015. Το αεροσκάφος συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις και, σύμφωνα με τις στοιχεία από το «μαύρο κουτί», ο Lubitz είχε κλειδώσει τον κυβερνήτη εκτός πιλοτηρίου και στη συνέχεια έριξε συνειδητά το αεροσκάφος. Το αποτέλεσμα ήταν 149 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του πιλότου έδειξαν ότι ο ίδιος είχε καταστρέψει οδηγίες που του είχε δώσει ο γιατρός του, σύμφωνα με τις οποίες έπρεπε να ζητήσει άδεια από την δουλειά του. Είχε μάλιστα αναζητήσει μεθόδους αυτοκτονίας στο διαδίκτυο. Η τελική αναφορά για τα αίτια του δυστυχήματος θα δημοσιευτεί στις 13 Μαρτίου.

Δημοφιλή