ΕΛ.ΑΣ.: «Τέλος στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας»

ΕΛ.ΑΣ.: «Τέλος στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας»
Eurokinissi

Αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών που είχαν εγκατασταθεί στην πλατεία Βικτωρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από αστυνομικές δυνάμεις.

Συνολικά 70 μετανάστες οδηγήθηκαν με λεωφορεία από την πλατεία στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις. Το σκεπτικό της απόφασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απομάκρυνσή τους σχετίζεται με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. για εκμετάλλευση μεταναστών από κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην εγκατασταθούν ξανά στην πλατεία μετανάστες που φτάνουν στην Αττική. Στο έργο των αστυνομικών συνδράμουν μεταφραστές, οι οποίοι εξηγούν ευγενικά τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει κάποιος να διανυκτερεύει στο σημείο.

Αξιωματικοί της Αστυνομία αναφέρουν ότι «στην πλατεία Αττικής έχει παρατηρηθεί η δράση κυκλωμάτων που πλησιάζουν μετανάστες για να τους προσφέρουν στέγη σε διαμερίσματα, υποσχέσεις για μεταφορά τους στην κεντρική Ευρώπη και χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Και όλα αυτά με το αζημίωτο. Χρειαζόμαστε οργάνωση και όχι αυτοσχέδιες κατασκηνώσεις σε δημόσιους χώρους, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα κυκλώματα για να θησαυρίσουν».

Δημοφιλή