Άστοχη η Ρόμα, την πρόκριση η Ρεάλ

Άστοχη η Ρόμα, την πρόκριση η Ρεάλ
sport24.gr

Για έκτη σερί χρονιά η Ρεάλ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε με 2-0 τη Ρόμα και στη Μαδρίτη, έτσι πέρασε στους «8» με συνολικό σκορ 4-0.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν οι παίκτες της Ρόμα δεν έχαναν και τις πέντε σπουδαίες ευκαιρίες που είχαν να ανοίξουν αυτοί το σκορ!

Δύο φορές ο Σαλάχ και από μία οι Τζέκο, Φλορέντσι και Μανωλάς απέτυχαν, όμως στο 64' ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έκανε το ίδιο, σκοράροντας για 13η φορά φέτος, ενώ στο 68' έκανε την άσιστ για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 ο Χάμες Ροντρίγκες.

Αυτή είναι η 33η φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης, κάτι που η Ρόμα έχει καταφέρει μόλις τρεις φορές (1984, 2007, 2008).

Τα σουτ των Μαρσέλο και Τόνι Κρόος πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο δεν ανησύχησαν τον Βόιτσεχ Στσέσνι, με την πρώτη σπουδαία ευκαιρία να χάνεται στην απέναντι εστία, με τον Έντιν Τζέκο να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Κέιλορ Νάβας στο 14'.

Και 14 λεπτά αργότερα (28') ήρθε η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της Ρόμα, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να αστοχεί αυτήν την φορά από πλεονεκτική θέση.

Στο 50' ο Σαλάχ και πάλι ήταν άστοχος από κοντά σε μία ευκαιρία από αυτές που σε τέτοιο επίπεδο και σε τέτοιο κρίσιμο ματς δεν πρέπει να χάνεις, ενώ οι «τζαλορόσι» έχασαν και 4η σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Νάβας να σταματά τον Φλορέντσι σε νέο κοντινό σουτ στο 56', ενώ στο 57', μετά το κόρνερ, απέκρουσε και κοντινό σουτ του Κώστα Μανωλά.

Όταν αποτυγχάνεις σε πέντε περιπτώσεις θα έρθει η τιμωρία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 64' να ανοίγει το σκορ με το 13ο γκολ του στην διοργάνωση. Πρόλαβε τον Μανωλά και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από τις ντρίμπλες και την ασίστ του Λούκας Βάθκεθ από δεξιά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «μερένγκες» διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Χάμες Ροντρίγκες από ασίστ του Ρονάλντο, ενώ στο 70' ο Πορτογάλος ήταν άστοχος από κοντά, έπειτα από νέα εξαιρετική πάσα του Λούκας Βάθκεθ, ο οποίος στο 61' είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γκάρεθ Μπέιλ.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Ντανίλο, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Καζεμίρο (84' Κόβατσιτς), Κρόος, Μόντριτς (76' Χεσέ Ροντρίγκεθ), Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ (61' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΡΟΜΑ: Στσέσνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ζουκάνοβιτς, Ντιν, Κεϊτά (86' Μάικον), Πιάνιτς (46' Βενκέρ), Περότι, Σαλάχ, Ελ Σααραουί (74' Τότι), Τζέκο.

Πηγή sport24.gr

Δημοφιλή