Ο Ερντογάν είχε το θράσος να ευχηθεί στις γυναίκες στέλνοντας τες... σπίτι τους

Ο Ερντογάν είχε το θράσος να ευχηθεί στις γυναίκες στέλνοντας τες... σπίτι τους

Ο ισλαμο-συντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ''τίμησε'' την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξηγώντας ότι για εκείνον «η γυναίκα είναι πάνω από όλα μητέρα» και ότι «δεν είναι σωστό να απελευθερώνεται».

Διαβάζοντας στίχους από το Κοράνι για να εξάρει την αξία της μητρότητας, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στο καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο κατηγόρησε ότι «υποδουλώνει» τη γυναίκα για οικονομικούς λόγους και υπογράμμισε την ανάγκη για τη «διάσωση της οικογένειας».

«Δεν μπορείτε να απελευθερώνετε τις γυναίκες καταστρέφοντας την έννοια της οικογένειας», τόνισε

Ο κ. Ερντογάν έχει επανειλημμένα προβεί σε δηλώσεις κατά της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και οι παραπάνω δηλώσεις του δεν είναι οι πιο σκληρές στις οποίες έχει προβεί. Στο παρελθόν έχει πει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του αλλά και οι δύο του κόρες είναι πολέμιοι των αμβλώσεων αφού όπως είχε εξηγήσει πρόκειται για ένα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» ενώ ο οικογενειακός προγραμματισμός είναι «προδοσία σε βάρος γενεών Τούρκων».

Έχει ξεκαθαρίσει δε ότι οι φεμινίστριες δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη μουσουλμανική θρησκεία ούτε με τον πολιτισμό της Τουρκίας.

Η αντιπολίτευση και τα φεμινιστικά κινήματα στην Τουρκία κατηγορούν το καθεστώς του προέδρου Ερντογάν, που κυβερνά τη χώρα από το 2002, ότι με τις θρησκευτικές προκαταλήψεις του συντηρεί τη βία κατά των γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βίας σε βάρος των γυναικών παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στην Τουρκία. Δύο γυναίκες δολοφονούνται κάθε μέρα στη χώρα κατά μέσο όρο.

Δημοφιλή