Από τοπικός ήρωας στην φυλακή. Κακοποιημένη Κινέζα ξύπνησε από το κώμα και υπέδειξε τον «σωτήρα» της ως τον βασανιστή της

Κακοποιημένη Κινέζα ξύπνησε από το κώμα και υπέδειξε τον «σωτήρα» της ως τον βασανιστή της
marco bono/Flickr

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα της κινεζικής πόλης Dalian με την τροπή που πήρε μια υπόθεση που είχε λάβει εκτενή δημοσιότητα.

Η ιστορία μιας 22χρονης κοπέλας που έπεσε σε κώμα μετά από ξυλοδαρμό είχε συγκινήσει τους κατοίκους της μικρής πόλης Dalian. Η Lin Yingying κείτονταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου για πολλούς μήνες και ο σύντροφός της, Liu Fenghe, βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της. Ο ίδιος είχε μάλιστα δανειστεί περίπου 28.000 ευρώ για να καλύψει τα ιατρικά της έξοδα και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον είχαν παρουσιάσει σαν ήρωα που με αυτοθυσία φρόντιζε την αγαπημένη του.

Η Lin βρισκόταν σε κώμα επί οκτώ μήνες. Όλο αυτό το διάστημα τα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούσαν την πορεία της και εξήραν τον σύντροφό της για την αφοσίωση που έδειχνε. Όταν όμως η 22χρονη ξύπνησε και αποκάλυψε τον άνθρωπο που την είχε φέρει σε αυτή την κατάσταση, η ιστορία ανατράπηκε.

Σύμφωνα με τον πατέρα της νεαρής, ο άνδρας που την είχε ξυλοκοπήσει με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα ήταν ο ίδιος της ο σύντροφος. Η αιτία που ο ίδιος φέρεται να την χτύπησε μάλιστα με τόση μανία είναι το γεγονός ότι είχε κάψει ένα καρβέλι ψωμί στον φούρνο που διατηρούσαν.

«Η απόφασή του να μείνει δίπλα μου ήταν επειδή ένιωθε ενοχές, όχι επειδή με αγαπούσε», φέρεται να είπε η 22χρονη.

Ο πατέρας της Lin έχει καταγγείλει το περιστατικό στις αρχές.

Δημοφιλή