Οδηγός λεωφορείου εκμεταλλεύονταν πρόσφυγες με υποσχέσεις ότι θα τους περάσει στα Σκόπια

Οδηγός λεωφορείου εκμεταλλεύονταν πρόσφυγες με υποσχέσεις ότι θα τους περάσει στα Σκόπια
sooc

Απατηλές υποσχέσεις σε πρόσφυγες έδινε ένας 25χρονος Έλληνας, ενοικιαστής και οδηγός τουριστικού λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Πειραιά.

Ο 25χρονος μαζί με τρεις συνεργούς του που αναζητούνται υπόσχονταν σε πρόσφυγες από τη Συρία ότι μπορεί να τους μεταφέρει από την Αττική στα σύνορα υποσχόμενος ότι από εκεί, συγκεκριμένα από την Ειδομένη, μπορούν να περάσουν στα Σκόπια. Τα θύματα δεν γνώριζαν ότι από τα σύνορα δεν περνάει πλέον κανείς και έτσι πλήρωναν για τη μεταφορά τους.

Ο 25χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο στο Νέο Φάληρο και συνελήφθη για απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί λειτουργίας τουριστικών γραφείων, επιβατικών μεταφορών και εκμίσθωση Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό.

Από το Νέο Φάληρο θα επιβίβαζε 25 πρόσφυγες από τη Συρία για να τους μεταφέρει στα σύνορα. Ο συλληφθείς δεν είχε στη διάθεσή του λίστα επιβατών και τιμολόγιο που να αναγράφει την ημερομηνία και τον προορισμό του δρομολογίου, ενώ δεν είχε εκδώσει εισιτήρια και αποδείξεις είσπραξης για τους επιβάτες.

Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η φωτογραφία είναι αρχείου

Δημοφιλή