ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/03/2016 15:14 EET | Updated 08/03/2016 15:15 EET

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΥΕΘΑ-ΝΔ για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Allied Joint Force Command Brunssum/Flickr
Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ υπουργού Εθνικής Άμυνας και ΝΔ για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ και για την αποστολή του στο Αιγαίο, που σκοπό έχει τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών.

O υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για το χειρισμό ζωτικής σημασίας ζητημάτων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

«Ο κ. Καμμένος, μη έχοντας απαντήσεις για την ουσία κρίσιμων ζητημάτων, καταφεύγει σε προσωπικές αντεγκλήσεις. Υπογραμμίζουμε, λοιπόν, ότι μετά την τελευταία δήλωσή του, έχουμε πρόσθετους λόγους να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για το πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χειρίζεται ζωτικής σημασίας ζητήματα για τη χώρα», επισήμανε στη γραπτή δήλωση του ο κ. Δαβάκης.

Απαντώντας, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάλεσαν τον κ. Δαβάκη «να συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του κόμματός του», διαβεβαιώνοντας ότι «είναι πιο χρήσιμο από το να ενημερώνεται από τουρκικά non paper, που δεν γίνονται αποδεκτά ούτε καν σαν απόψεις από το ΝΑΤΟ».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)