ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2016 10:34 EET | Updated 09/03/2016 10:34 EET

Συλλήψεις με... άρωμα ακροδεξιάς πραγματοποίησε η Αστυνομία στο Νέο Ψυχικό. Άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας

ELAS

Συλλήψεις με... άρωμα ακροδεξιάς πραγματοποίησε η Αστυνομία στο Νέο Ψυχικό. Άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας συνέλαβαν έναν 21χρονο και έναν 63χρονο την ώρα που περιεργάζονταν ανασφάλιστο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στο ίδιο σημείο ήταν παρκαρισμένο αυτοκίνητο που ανήκει σε δημοσιογράφο, όπως και αυτοκίνητο της συζύγου του ευρωβουλευτή. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Από την Αστυνομία κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μία μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα, δύο κυνηγετικά όπλα τύπου flobert , ένα αεροβόλο πιστόλι, μία  βαλλίστρα, δύο μαχαίρια, έξι δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δύο περιλαίμια, έναν σκούφο, ένα  ζεύγος γάντια και δύο αναπτήρες. Στην κατοχή τους στο Νέο Ψυχικό και στις οικίες τους βρέθηκε οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα από την έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρείς (3) πλαστικές σακούλες με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού

Ένα (1) πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 4 λίτρων, περιέχον εύφλεκτο υγρό στο μεγαλύτερο τμήμα του Ένα (1) σακίδιο περιέχον πριονίδι, εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό

Μία (1) πλαστική σακούλα περιέχουσα πριονίδι, εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό

Δεκαέξι (16) τεμάχια υφασμάτων με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού

Ένα (1) μεταλλικό δοχείο περιέχον υγρό άγνωστης σύστασης

Επιπλέον, στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκανένα (1) περιλαίμιο και ένας (1) αναπτήρας, ενώ στην κατοχή του 21χρονου ένα (1) μαχαίρι, ένας (1) σκούφος, ένα (1) ζεύγος γάντια και ένας (1) αναπτήρας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 63χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 4 λίτρων έκαστο, περιέχοντα κατά το ήμισυ εύφλεκτο υγρό, όμοια με αυτά που βρέθηκαν στο χώρο εντοπισμού των δραστών

Μία (1) μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα

Δύο (2) κυνηγετικά όπλα τύπου flobert

Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι

Μία (1) βαλλίστρα

Δύο (2) άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων

Ένα (1) περιλαίμιο

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι

Ένα (1) μαχαίρι

Δύο (2) μεταλλικά βυκία

Μία (1) αμπούλα αερίου

Μια (1) χειροποίητη λαβή με προσαρμοσμένα επ' αυτής δύο (2) μεταλλικά καρφιά

Ένα (1) αυτοσχέδιο βέλος

Τρία (3) πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 4 λίτρων έκαστο, κενά περιεχομένου, όμοια με αυτά που βρέθηκαν στο χώρο εντοπισμού των δραστών

Τα ανωτέρω κατασχεθέντα πειστήρια, απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Sponsored Post