Πρόεδρος ΚEΕΛΠΝΟ: «Δεν υφίσταται θέμα υγειονομικής βόμβας στην Ειδομένη»

Πρόεδρος ΚEΕΛΠΝΟ: «Δεν υφίσταται θέμα υγειονομικής βόμβας στην Ειδομένη»
Sooc

«Δεν υφίσταται θέμα υγειονομικής βόμβας στην Ειδομένη» διαβεβαίωσε, κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ανακοινώνοντας ότι δύο κινητές μονάδες της υπηρεσίας, με τρεις γιατρούς και τρεις νοσηλευτές, θα σταθμεύουν καθημερινά στην περιοχή.

«Επιτηρούμε επιδημιολογικά το φαινόμενο και είμαστε εδώ για να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα και να περιχαρακώσουμε την απειλή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος. Πρόσθεσε δε ότι οι λοιμώξεις που πλήττουν κυρίως τα παιδιά είναι αντιμετωπίσιμες και υπάρχει επάρκεια στα φαρμακευτικά σκευάσματα.

«Βασικό ζήτημα βέβαια για τη δημόσια υγεία είναι το πλύσιμο των χεριών» συμπλήρωσε, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι τις επόμενες μέρες θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλά και οι πρόσφυγες θα εξοικειωθούν με τις επικρατούσες συνθήκες, ότι δηλαδή τα σύνορα κλείνουν και θα μεταφερθούν σε στεγασμένες μονάδες.

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα και ο εμβολιασμός των παιδιών και έχουμε ήδη προβεί σε εμβολιασμούς».

Ο ίδιος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», διαβεβαίωσε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι έτοιμο να διαχειριστεί την κατάσταση, εκφράζοντας ωστόσο προβληματισμό για την επάρκεια εμβολίων.

«Τα παιδιά είναι ένα πρόβλημα μεγάλο. Εδώ ο πληθυσμός σε επίπεδο παιδιών ξεπερνά το 40%. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε το πρόβλημα του εμβολιασμού τους, διότι προέρχονται και από χώρες που δεν είχαν υγειονομικά συστήματα πλην της Συρίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Προβληματιζόμαστε έντονα, διότι δεν υπάρχει μόνο πρόβλημα επάρκειας (εμβολίων) εδώ, στον ελλαδικό χώρο, αλλά υπάρχει πρόβλημα παραγωγής εμβολίων από τις εταιρείες που τα παράγουν».

Υπογράμμισε δε, ότι «πρέπει να δημιουργηθούν οι απόλυτες συνθήκες της προφύλαξης του πληθυσμού».

Ακόμα, ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε φόβους ότι πολλά από τα ασυνόδευτα ανήλικα έχουν πέσει θύματα trafficking ή εμπορίας οργάνων.

«Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι τα παιδιά τα ασυνόδευτα, που είναι κάποιες χιλιάδες. Εμείς έχουμε έντονα προβληματιστεί. Μάλιστα, σημειολογικά, ως ΚΕΕΛΠΝΟ αναλάβαμε την αναδοχή πέντε παιδιών, για να δώσουμε το μήνυμα και σε άλλους, ότι τα παιδιά αυτά τα έχουμε κοντά μας, διότι φοβάμαι ότι εκτός της μελλοντικής κατάληξης που μπορεί να έχουν -που ξέρετε πολύ καλά τι μπορεί να είναι, trafficking, ναρκωτικά, πεζοδρόμιο- μπορεί κάποια να τύχουν και εμπορίας οργάνων» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, την Ειδομένη.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή