Αποκαλυπτικό σημείωμα Στεριώτη: «Ο Μαυρίκος ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ και ταυτόχρονα εκδότης»

Αποκαλυπτικό σημείωμα Στεριώτη: «Ο Μαυρίκος ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ και ταυτόχρονα εκδότης»
Facebook

Έντεκα μήνες πριν την αποκάλυψη από την ΕΛ.ΑΣ. του κυκλώματος εκβιαστών στο χώρο των media προειδοποιούσε ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ κ. Κίμωνας Στεριώτης για εκβιασμούς σε βάρος της επιχείρησης.

«Όταν άρχισαν οι σε βάρος μου εκβιασμοί με πολύ μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν εν ενεργεία υπάλληλος της ΔΕΗ και παράλληλα εκδότης»,

έγραφε σε αποκαλυπτικό ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ στις 27 Απριλίου του 2015 προειδοποιώντας παράλληλα για υποκλοπή απόρρητων στοιχείων από τον υπολογιστή του.

Ο κ. Στεριώτης είναι το πρώτο πρόσωπο που με επιστολές του και δημόσιες δηλώσεις κατήγγειλε εκβιασμούς, χωρίς ποτέ για κάποιον ανεξήγητο λόγο να κληθεί να καταθέσει στις δικαστικές Αρχές, παρότι από τον Απρίλιο ζητούσε με επίσημες επιστολές του να ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και να διενεργηθεί έρευνα. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά τις προειδοποιήσεις του το κύκλωμα συνέχιζε ακάθεκτο να πιέζει με κάθε τρόπο για να κερδίσει κρατική διαφήμιση.

Από την άνοιξη του 2015 ο τότε διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ έγραφε ότι

«οι εκβιασμοί είχαν ξεκινήσει από το 2006 με στόχο την απόσπαση διαφημίσεων από τα έντυπα του κ. Μαυρίκου. Όταν κατάλαβε ότι είναι και υπάλληλος της ΔΕΗ διαβιβάστηκαν τα σχετικά στοιχεία στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Βιομηχανίας. Ακόμα και σήμερα διερωτώμαι πως ο Μαυρίκος ανέπτυξε εκδοτικές δραστηριότητες και με ποιες πλάτες υποστηρίχτηκε ενώ ήταν υπάλληλος της Επιχείρησης».

Στο ίδιο σημείωμα κάνει λόγο για υποκλοπή ευαίσθητων στοιχείων από τον προσωπικό του υπολογιστή:

«Το σύνολο των διαφημιστικών δαπανών της ΔΕΗ ΑΕ κατά τα τελευταία έτη έχει κατατεθεί από το Μάιο του 2015 με υπόμνημά μου προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα στο πλαίσιο σχετικής έρευνας. Τα ηλεκτρονικοποιημένα αρχεία με τους πίνακες διαφημιστικών δαπανών έχουν αφαιρεθεί κατ’ άγνωστο τρόπο από τον προσωπικό μου υπολογιστή στο γραφείο μου στο κτίριο της ΔΕΗ».

Ο κ. Στεριώτης στη συνέχεια παραθέτει δύο δημοσιεύματα ιστοσελίδων (ο διαχειριστής της μία εκ των δύο αναφέρεται πολλές φορές στη δικογραφία της υπόθεσης) προκειμένου να δείξει ότι τα υποκλαπέντα στοιχεία από τον υπολογιστή του χρησιμοποιήθηκαν στα συγκεκριμένα συκοφαντικά ρεπορτάζ σε βάρος του.

Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνεται ότι δεν υπήρχαν πάντα στοιχεία για τις κυκλοφορίες των εντύπων του εκδότη ενώ

«το πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ έδωσε τα ακόλουθα στοιχειά για τις εφημερίδες του για το 2009: «Η μέση ημερήσια κυκλοφορία της εφημερίδας Ακρόπολη είναι 167 φύλλα σε Αθήνα και Πειραιά και περίπου 7,3 φύλλα στην επαρχεία. Η μέση κυκλοφορία της εφημερίδας ’24 Ώρες’ είναι περίπου 100 φύλλα σε Αθήνα και Πειραιά και περίπου 3,5 φύλλα στην επαρχεία. Η μέση κυκλοφορία της εφημερίδας ‘Επικαιρότητα’ είναι περίπου 89 φύλλα σε Αθήνα και Πειραιά και περίπου 3,8 φύλλα στην επαρχεία».

Σε ότι αφορά στις σχέσεις του εκδότη της με τις συνεργαζόμενες με τη ΔΕΗ εταιρίες, όπως η… (η οποία έχει τα διαφημιστικά προγράμματα της εταιρίας) και η… (που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των καταχωρήσεων της ΔΕΗ), ο κ. Στεριώτης διευκρίνιζε από τον περασμένο Απρίλιο ότι

«καμία από τις δύο εταιρίες δεν θέλει να έχει οποιαδήποτε οικονομική σχέση με τον Μαυρίκο επειδή θεωρείται ότι είναι πολύ κακός πελάτης και τους δημιουργεί προβλήματα, όπως δικαστικές διαμάχες και απειλές».

Δημοφιλή