Τσακαλώτος: Εισαγωγική η συζήτηση με τους θεσμούς

Τσακαλώτος: Εισαγωγική η συζήτηση με τους θεσμούς
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της 1ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με τον υπουργό, «ήταν μια εισαγωγική συζήτηση κατά την οποία ετέθη η ατζέντα» των διαπραγματεύσεων.

Η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 17.00.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, στις επαφές της Πέμπτης θα τεθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης καταρτίστηκε πρόγραμμα για μια εβδομάδα, στο τέλος της οποίας θα αποφασιστεί και το εάν θα χρειαστεί να παραμείνουν περαιτέρω στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των πιστωτών.

Στη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο ότι οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM). Στις 18.30 αναμένεται η συνάντηση του «κουαρτέτου» με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τα βασικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων αφορούν στον προσδιορισμό του ύψους του δημοσιονομικού κενού και τον τρόπο κάλυψής του, στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς, στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, στις αλλαγές στο φορολογικό, στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και στην πλήρη ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ.

Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή