Picher: Η «πιο τοξική πόλη στην Αμερική», όπου η γη έχει δηλητηριαστεί από μόλυβδο και ψευδάργυρο

Picher: Η «πιο τοξική πόλη στην Αμερική», όπου η γη έχει δηλητηριαστεί από μόλυβδο και ψευδάργυρο

Το Picher της Οκλαχόμα θεωρείται η πλέον τοξική πόλη στην Αμερική. Την πόλη φωτογράφησε ο Seph Lawless ο οποίος μέσα από τη νέα του δουλειά: "The Prelude: The Deadliest City in America" - "Πρελούδιο: Η πιο θανατηφόρα πόλη στην Αμερική ", μας μεταφέρει στην περιοχή που έχει μετατραπεί σε μια τοξική πόλη φάντασμα.

Ο Seph Lawless, μίλησε στη HuffPost Greece για το Picher και μέσα από τις φωτογραφίες του μας εξηγεί γιατί στην ευρύτερη περιοχή όλα θυμίζουν κόλαση.

Γιατί το Picher στην Οκλαχόμα είναι η πλέον τοξική πόλη στην Αμερική;

Στην ευρύτερη περιοχή γινόταν εξόρυξη μολύβδου-ψευδαργύρου. Η αξία του μεταλλεύματος άγγιζε τα είκοσι δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ του 1917 και του 1947. Περισσότερο από το 50% του μετάλλου του μολύβδου και του ψευδαργύρου που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου παράχθηκαν από την περιοχή του Picher. Η εξόρυξη σταμάτησε το 1967 με αποτέλεσμα να σταματήσει και η άντληση υδάτων από τα ορυχεία. Υπήρχε μολυσμένο νερό από σχεδόν 14.000 εγκαταλελειμμένα ορυχεία, 70 εκατομμύρια τόνοι απορριμάτων και 36 εκατομμύρια τόνοι από λύματα που προκαλούν τεράστιο οικολογικό πρόβλημα. Αποτέλεσμα ήταν η περιοχή να χαρακτηριστεί Superfund (τοξικών αποβλήτων περιοχής) από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τι νομίζετε ότι μπορούμε να κάνουμε για τη ρύπανση στον πλανήτη;

Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον πλανήτη μας. Μέσα από τη τέχνη μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους. Μερικές φορές οι λέξεις δεν είναι αρκετές. Γι' αυτό και άρχισα τη λήψη φωτογραφιών.

Τι θέλετε να πείτε μέσα από αυτές τις φωτογραφίες;

Πιστεύω ότι μέσα από τις φωτογραφίες μου δείχνω μερικά από τα πραγματικά δεινά του κόσμου και υπενθυμίζω το πόσο καταστροφική μπορεί να γίνει η ανθρωπότητα.

Τι είναι αυτό που σας κάνει διαφορετικό από άλλους φωτογράφους;

Σε αντίθεση με άλλους φωτογράφους, δεν προσπαθώ να συλλάβω κάτι όμορφο ή ακόμα και απαραίτητα ισχυρό. Προσπαθώ να φωτογραφίσω κάτι που θα κινήσει συναισθηματικά το θεατή και θα τον προκαλέσει να σκεφτεί. Σκοπός μου είναι να τον μετακινήσω σε κάποια μορφή ακτιβισμού.

Seph Lawless

Δημοφιλή