Στις 3μμ στο Σύνταγμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό

Στις 3μμ στο Σύνταγμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό
sooc

Νέος γύρος κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ανοίγει σήμερα Τετάρτη, από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 το μεσημέρι στο Σύνταγμα ενώ θα συμμετάσχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστημονικοί φορείς.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη λάβει απόφαση για 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία, όταν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή. Στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται ότι οι «προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έρχονται να διαλύσουν ό,τι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα» ενώ η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «η συνέχιση του αγώνα, έως ότου σταματήσει η δογματική εμμονή της κυβέρνησης στις μνημονιακές πολιτικές, είναι μονόδρομος».

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες με την ΟΜΥΛΕ να ζητά «την απόσυρση του απαράδεκτου και μη βιώσιμου ηθικά ασφαλιστικού νομοσχεδίου που απειλεί να φέρει σε χειρότερη κατάσταση την κοινωνική ασφάλιση κάθε είδους στη χώρα μας... Να ακουστεί για άλλη μια φορά ακόμα η φωνή των εργαζομένων στα λιμάνια όλης της χώρας για το σταμάτημα του ξεπουλήματος των λιμανιών και την ακύρωση των διάτρητων διαγωνισμών πώλησης των μετοχών τους».

Δημοφιλή