Περπατώντας στα μωσαϊκά της Βαρκελώνης

Περπατώντας στα μωσαϊκά της Βαρκελώνης

Τα πατώματα είναι υποτιμημένα. Τις περισσότερες φορές προτιμούμε να κοιτάζουμε το κινητό μας από το να δούμε το πάτωμα που πατάμε ή τα κτίρια που μας περιβάλλουν.

Ο Γερμανός φωτογράφος Sebastian Erras άρχισε να εντυπωσιάζεται από τα πατώματα ότι είδε τα μωσαϊκά σε ένα ταξίδι του στο Μαρόκο. Μόλις επέστρεψε στο Παρίσι αποφάσισε να εξερευνήσει τα πατώματα της γαλλικής πρωτεύουσας. Το αποτέλεσμα ήταν το project Parisian Floors, το οποία κράτησε σχεδόν έναν χρόνο και είχε 300 φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, έπειτα από συνεργασία με την Pixartprinting δημιούργησε το διευρυμένο project με τα πατώματα.

«Έχει να κάνει με την εξερεύνηση των δαπέδων που έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά σε διαφορετικές πόλεις και τη γνωριμία με την ιστορία των πόλεων αυτών μέσα από διαφορετικά υλικά», είπε ένας εκπρόσωπος της Pixartprinting στην HuffPost Ισπανίας.

Ύστερα από μία στάση στη βενετία, ο Erras επισκέπτεται την Βαρκελώνη.

«Βρήκα έναν πολύ καλό συνεργάτη στο πρόσωπο της Pixartprinting που υποστηρίζει αυτά που κάνω εκτός Παρισιού», είπε ο Erras στην HuffPost Ισπανίας. «Μου επέτρεψε να συνεχίσω να ανακαλύπτω νέα πατώματα σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις».

Ο Erras και η ομάδα του πέρασε 4 μέρες γυρνώντας στην Βαρκελώνη προκειμένου να βρει τα παραδοσιακά πατώματα. «Πολλά από αυτά ήταν σε καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Ευτυχώς, είχαμε κάνει πολλά projects παλαιότερα που μας έδωσαν πρόσβαση σε τοποθεσίες όπως το Círculo Del Liceo που έχει ένα φανταστικό μωσαϊκό με ζώα, που είναι ίσως από τα αγαπημένα μου στην Βαρκελώνη».

Η αυθεντικότητα και η ποικιλία των δαπέδων που βρήκε τον εντυπωσίασε. «Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πατώματα και πολλά ακόμα που μπορούμε να ανακαλύψουμε, προσέθεσε.

Τα δάπεδα στοχεύουν να απαθανατίσουν την ιστορία της πόλης και στην Βαρκελώνη υπάρχουν πολλά μωσαϊκά που είναι φτιαγμένα από διακοσμημένο τσιμέντο.

Ο Γερμανός φωτογράφος έχει ακόμα δύο στάσεις να κάνει μέσα στο 2016 και σκέφτεται να είναι το Λονδίνο και η Λισσαβόνα.

Casa Lleó i Morera

Suelos de Barcelona

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην HuffPost Spain και έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από την WorlPost.

Δημοφιλή