ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/03/2016 10:21 EET | Updated 10/03/2016 10:21 EET

Ντελιβεράδες αντί για πίτσα μετέφεραν λαθραία τσιγάρα

Curtis Gregory Perry/Flickr
Katakolo, Greece

Μία καλά οργανωμένη σπείρα με πρωταγωνιστές άτομα που υποδυόμενα τους διανομείς φαγητού διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Πρόκειται για μία απίστευτη υπόθεση, καθώς τα μέλη της οργάνωσης είχαν έδρα ένα ισόγειο στη Νέα Ιωνία και δεχόντουσαν τηλεφωνικές παραγγελίες πελατών αναλαμβάνοντας την κατ’ οίκον παράδοση των παράνομων τσιγάρων. Στα μηχανάκια με τα οποία έκαναν τις μεταφορές είχαν προσαρμόσει άσπρα κουτιά που στο πίσω μέρος έφεραν την επιγραφή «Pizza».

Στις 7 Μαρτίου συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία και στην Αργυρούπολη οχτώ άτομα.

Μετά την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε ισόγειο μέσα στο οποίο βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό τοίχου που καλύπτονταν με χαλί, πλήθος πακέτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα. Συγκεκριμένα, δύο από τα μέλη είχαν τον ρόλο του προμηθευτή και του «εισπράκτορα» των κερδών, τρία μέλη είχαν αναλάβει την φύλαξη της οικίας, ενώ οι υπόλοιποι διακινούσαν και πωλούσαν τα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού με τη χρήση μοτοσυκλετών, στις οποίες είχαν προσαρμόσει κουτιά μεταφοράς, υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού.

Στην κατοχή τους, καθώς και από την έρευνα σε οικίες στην Νέα Ιωνία και στην Αργυρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.404 πακέτα τσιγάρων, 665 πακέτα καπνού, τέσσερις δίκυκλες μοτοσυκλέτες με προσαρμοσμένα σε αυτές κουτιά μεταφοράς διανομέων φαγητού και ένα αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί φορολογίας καπνού και περί αλλοδαπών, καθώς και για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα.