Βέλη τόξου στο σπίτι του Σημίτη εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. μετά τις περίεργες συλλήψεις κοντά σε οικία ευρωβουλευτή

Βέλη τόξου στο σπίτι του Σημίτη εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. μετά τις περίεργες συλλήψεις κοντά σε οικία ευρωβουλευτή
Sooc

Παλιούς φακέλους ανοίγουν οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας ύστερα από τις δύο περίεργες συλλήψεις που έγιναν την Τετάρτη στο Νέο Ψυχικό με… ακροδεξιό άρωμα.

Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί επανεξετάζουν την επίθεση με βέλη με στόχο το εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους, όπως και την εμπρηστική επίθεση στο ίδιο σπίτι. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν επίσης εμπρηστικές ενέργειες κατά οχημάτων και οικειών πολιτικών προσώπων.

Οι φάκελοι ανοίγουν μετά τη σύλληψη ενός 63χρονου συνταξιούχου καθηγητή και του 21χρονου γιου του, οι οποίοι εντοπίστηκαν με μπιτόνια βενζίνης σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη στο Νέο Ψυχικό.

Και οι δύο εξετάζονται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για υιοθέτηση ακραίων θέσεων, χωρίς όμως να συνδέονται βάση στοιχείων με κάποιο κόμμα. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα, ενώ ο πατέρας φαίνεται να υποστηρίζει πως ο γιος του έχει προσωπικό πρόβλημα και τον συνόδευε για… λόγους ασφάλειας.

Αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση αναφέρουν πως ο 63χρονος είχε φύγει από τους Αγ. Θεοδώρους όπου διαμένει και βρέθηκε στο Ν. Ψυχικό, ενώ έφθασαν εκεί κινούμενοι με διαφορετικά οχήματα, με αυτοκίνητο ο πρώτος και μοτοσικλέτα ο δεύτερος. Επισημαίνουν επίσης, πως κανείς τους δεν είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, ενώ ίδια μπιτόνια με αυτά που βρέθηκαν στο Νέο Ψυχικό, εντοπίστηκαν στα σπίτια του 63χρονου στους Αγίους Θεοδώρους και του γιου του στο Αιγάλεω.

Εντοπισμός και κατασχέσεις

Οι δύο άνδρες είχαν εντοπιστεί λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Παρίτση να περιεργάζονται το ανασφάλιστο όχημα μιας 41χρονης δημοσιογράφου, ένα άλλο που ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του κ. Παπαδημούλη και ένα ακόμη, κατοίκου στην περιοχή. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης προσήγαγαν τους δύο άνδρες τη στιγμή που απομακρύνονταν, ενώ ερευνώντας την πορεία που είχαν ακολουθήσει, εντόπισαν τρεις πλαστικές σακούλες με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού, ένα τετράλιτρο μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, ένα σακίδιο και μία σακούλα που περιείχαν πριονίδι εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό και 16 κομμάτια υφάσματος επίσης εμποτισμένα με βενζίνη.

Ο 63χρονος φορούσε ένα «κασκόλ» μοτοσυκλετιστή και είχε στην κατοχή του έναν αναπτήρα. Ο 21χρονος φορούσε γάντια, σκούφο, είχε ένα μαχαίρι 18 εκατοστών και έναν αναπτήρα. Στο σπίτι του 63χρονου κατασχέθηκαν δύο τετράλιτρα πλαστικά δοχεία με εύφλεκτο υγρό, μία μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα, δύο κυνηγετικά όπλα τύπου flobert, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία… βαλλίστρα με σκοπευτικό λέιζερ.

Στο σπίτι του 21χρονου μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα μαχαίρι, μια χειροποίητη λαβή με προσαρμοσμένα δύο μεταλλικά καρφιά, ένα αυτοσχέδιο βέλος, τρία πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 4 λίτρων το καθένα. Πατέρας και γιος κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας επανεξετάζουν όλες τις εμπρηστικές επιθέσεις οχημάτων, οικιών, πολιτικών προσώπων και αλλοδαπών, για τα οποία υπήρχαν ευρήματα, προκειμένου να τα συγκρίνουν ως μεθοδολογία (πριονίδι), με αυτά που εντοπίστηκαν στο Νέο Ψυχικό.

Η βαλλίστρα με το σκοπευτικό λέιζερ και τα βέλη, που εντοπίστηκαν στο σπίτι του 63χρονου στους Αγ. Θεοδώρους, έχει κινήσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων αξιωματικών, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ταυτοποίησης με τα τέσσερα βέλη που είχαν εκτοξευτεί εναντίον της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγ. Θεοδώρους, αλλά δεν είχαν φθάσει στον στόχο τους.

Το περιστατικό είχε καταγραφεί στις 18 Ιουλίου 2015, ξημερώματα, όταν ο σκοπός της οικίας διαπίστωσε ότι άγνωστος ο οποίος βρισκόταν σε παρκάκι απέναντι από το σπίτι εκτόξευσε εναντίον της σκοπιάς 4 βέλη τα οποία λόγω της απόστασης έπεσαν στο δρόμο.

Δημοφιλή