Ο Sacha Baron Cohen δεν θα κάνει τελικά ταινία τη ζωή του Freddie Mercury και φταίνε οι Queen για αυτό

Ο Sacha Baron Cohen δεν θα κάνει τελικά ταινία τη ζωή του Freddie Mercury και φταίνε οι Queen για αυτό
NEW YORK, NY - MARCH 08: Sacha Baron Cohen visits 'Sway in the Morning' with Sway Calloway on Eminem's Shade 45 at SiriusXM Studio on March 8, 2016 in New York City. (Photo by Robin Marchant/Getty Images)
Robin Marchant via Getty Images
NEW YORK, NY - MARCH 08: Sacha Baron Cohen visits 'Sway in the Morning' with Sway Calloway on Eminem's Shade 45 at SiriusXM Studio on March 8, 2016 in New York City. (Photo by Robin Marchant/Getty Images)

Το 2010 είχαμε μάθει πως ο Sacha Baron Cohen, γνωστός για τους ρόλους του ως Ali G, Borat και Bruno, αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα πιο φιλόδοξο project: τη μεταφορά της ζωής του Freddie Mercury των Queen στην μεγάλη οθόνη.

Ο ηθοποιός δούλευε πάνω σε αυτό το εγχείρημα τα τελευταία έξι χρόνια, φυσικά σε συνεργασία με τα εναπομείναντα μέλη των Queen. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Howard Stern χτες, Τετάρτη, όμως, o Cohen αποκάλυψε πως αποφάσισε να εγκαταλείψει το project. Ο λόγος; Δύο μεγάλες δημιουργικές διαφωνίες που προέκυψαν ανάμεσα σε αυτόν και τα μέλη των Queen.

Η πρώτη, όπως είπε στον Howard Stern, ήταν πως οι εναπομείναντες Queen είχαν στο μυαλό τους μια πιο ήπια και «άκακη» εκδοχή της ταινίας, η οποία θα αφηγείται τη ζωή του Mercury με εξευγενισμένο τρόπο κατάλληλο για όλα τα κοινά, ενήλικα και ανήλικα. Ο Cohen, από την άλλη, ήθελε να παρουσιάσει τη ζωή του Mercury με πιο ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς φίλτρα και ωραιοποιήσεις -κάτι που σίγουρα θα την έκανε ακατάλληλη για ένα μεγάλο μέρος του κοινού.

Η δεύτερη μεγάλη διαφωνία που είχε με τους Queen, και εδώ είναι που το θέμα αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον, ήταν η ίδια η πλοκή της ταινίας. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ένα συγκεκριμένο μέλος των Queen που δεν θέλησε να ονοματίσει (αν και ο Stern ήταν σίγουρος πως αναφερόταν στον Brian May) ήθελε ο θάνατος του Mercury -ο οποίος πέθανε το 1991- να λαμβάνει χώρα στη μέση της ταινίας, έτσι ώστε το δεύτερο κομμάτι του φιλμ να αφιερωθεί στο πώς αντιμετώπισε το συγκρότημα αυτή τη μεγάλη απώλεια και πώς κατάφεραν να συνεχίσουν χωρίς αυτόν.

Η απάντηση του Cohen σε αυτή την απαίτηση τα λέει όλα από μόνης της: «Του είπα “Άκου, δεν υπάρχει άνθρωπος που θα έρθει να δει μια ταινία όπου ο πρωταγωνιστής πεθαίνει από AIDS και έπειτα βλέπεις το συγκρότημα να συνεχίζει χωρίς αυτόν”».

Προς τιμήν του πάντως, ο Cohen δεν επιδόθηκε σε καυστικά σχόλια ή ειρωνικές ατάκες -όχι πως θα τον κατηγορούσε κανείς, αλλά προτίμησε να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι στο θέμα. Για την ακρίβεια είπε πως μπορεί να καταλάβει τον τρόπο σκέψης των Queen.

«Το πρόβλημα είναι -και νομίζω πως θα ήταν το ίδιο με κάθε βιογραφία και καταλαβαίνω πλήρως γιατί οι Queen ήθελαν να το κάνουν έτσι- πως αν έχεις τον έλεγχο των δικαιωμάτων σου και της ιστορίας της ζωής σου, γιατί να μην απεικονίσεις τον εαυτό σου όσο καλύτερο γίνεται;», είπε στον Stern ο ηθοποιός.

Δίκαιο, φυσικά, αλλά δεν πρόκειται να μας σταματήσει από το να σκεφτόμαστε πως τα εναπομείναντα μέλη των Queen, όσο σπουδαίοι κι αν είναι όλοι τους ως μουσικοί, ίσως έχουν κάπως μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, τουλάχιστον όταν έρχονται σε σύγκριση με ένα όνομα του μεγέθους του Freddie Mercury. Προς το παρόν δεν υπάρχουν νεότερα για το μέλλον της ταινίας, αν και με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των Queen μάλλον δεν θα υπάρξουν για πολύ καιρό.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το απόσπασμα από την εκπομπή: