Χειροτέχνικα : Η μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και DIY ... καταρρίπτει το ρεκόρ γκίνες

H Χειροτέχνικα, η μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και Do-It-Yourself, θα ανοίξει τις πόρτες της και φέτος, 1 έως 3 Απριλίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Πρόκειται για τη μοναδική διοργάνωση στο είδος της στη χώρα μας που αποκτά κάθε χρόνο όλο και περισσότερους φίλους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Η Χειροτέχνικα, για 6η χρονιά δηλώνει σταθερή παρουσία δίπλα στους χειροτέχνες, με καινούργιες προτάσεις κάθε φορά.

Το χειροποίητο δεν είναι πλέον μόνο γυναικεία υπόθεση. Το “φτιάξτο μόνος σου” είναι τρόπος ζωής πλέον και αφορά όλες τις ηλικίες καλύπτοντας όλα τα γούστα. Όλοι μπορούν να βρουν στη Χειροτέχνικα την ενασχόληση που τους ταιριάζει, είτε για hobby, είτε για δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά, είτε για τη δημιουργία προσωπικών ειδών και μοναδικών δώρων, είτε ακόμη και για μία νέα επαγγελματική διέξοδο.

Την προηγούμενη χρονιά, 20.000 επισκέπτες βρέθηκαν στη Χειροτέχνικα μέσα σε μόλις 3 μέρες.

Η πρώτη για το 2016 Χειροτέχνικα, με ποικιλία συμμετεχόντων αλλά και πλήθος απο δωρεάν παρουσιάσεις και workshop, μας περιμένει 1,2,3 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, όπου : “Το βλέπεις, το παίρνεις, το φτιάχνεις!”.

Στην ανοιξιάτικη Χειροτέχνικα, άντρες, γυναίκες και παιδιά θα βρουν :

  • εξοπλισμό απο τους καλύτερους προμηθευτές υλικών, εργαλείων και βιβλίων για τις δημιουργίες τους
  • τις τελευταίες τάσεις για το χειροποίητο και το DIY και να ενημερωθούν για τα σεμινάρια και μαθήματα που πραγματοποιούνται
  • δωρεάν workshops για χειροποίητα αντικείμενα, με DIY κατασκευές αλλά και παρουσιάσεις τεχνικών, σε 3 διαδραστικούς χώρους, για ενήλικες αλλά και για τα παιδιά
  • λάτρεις του ίδιου χόμπυ ώστε να ανταλλάξουν γνώμες και εμπειρίες
  • υλικά προς αγορά σε λιανική και χονδρική
  • χειροποίητα είδη για το σπίτι, στο Handmade dreams: Home edition.

Η Χειροτέχνικα είναι μια οικογενειακή γιορτή με τα παιδιά να έχουν την τιμητική τους! Όλο το τριήμερο θα πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια χειροτεχνίας για τα παιδιά από εξειδικευμένους επαγγελματίες παιδαγωγούς. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα παιδιά, στο Krafty Kids Corner, επαγγελματίες παιδαγωγοί θα μαθαίνουν στα παιδιά πώς να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες κατασκευές. Οι μικροί δημιουργοί θα μπορούν να κατασκευάσουν και να πάρουν μαζί τους φεύγοντας τις πιο ευφάνταστες κατασκευές, όπως καδράκια με πασχαλινά διακοσμητικά, κούκλες, χάρτινους ήρωες από ανακυκλώσιμα υλικά, πήλινες κατασκευές και πολλά ακόμη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.xeirotexnika.gr .

Στη Χειροτέχνικα του Απριλίου θα συμβεί και κάτι άλλο καινοτόμο που αποτελεί πρόκληση για τους φίλους του πλεξίματος. Το Ftiaxto.gr – με την υποστήριξη του KANGAROO - KANGAROOCRAFT - διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση των φίλων του πλεξίματος με το βελονάκι με σκοπό να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες των περισσότερων ατόμων που θα πλέκουν ταυτόχρονα με βελονάκι στον ίδιο χώρο.

Το ftiaxto.gr και η Χειροτέχνικα προσκαλούν όλους τους λάτρεις του πλεξίματος να πάνε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 16.00 να πλέξουν και να καταρρίψουν το ρεκόρ!

Στη Χειροτέχνικα θα βρουμε πλήθος απο υλικά και εργαλεία όπως : υλικά DIY, ζωγραφικής, decoupage και hobby, υλικά πλεξίματος και ραπτικής, υλικά και εργαλεία για χειροποίητα κοσμήματα, υλικά συσκευασίας, είδη γάμου και βάφτισης, είδη διακόσμησης, εργαλεία κήπου, σκεύη και εργαλεία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, είδη χρωματοπωλείου, εργαλεία, κτλ.