Στικάκι USB με ονόματα και στοιχεία 22.000 μελών του Ισλαμικού Κράτους στην κατοχή του Sky News

Στικάκι USB με ονόματα και στοιχεία 22.000 μελών του Ισλαμικού Κράτους στην κατοχή του Sky News

Ένα USB με τα ονόματα 22.000 μελών της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος έχει στην κατοχή του το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Τα στοιχεία δόθηκαν στο Sky News από έναν πρώην μαχητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με το όνομα Abu Hamed.

Σύμφωνα με το Sky News, o Hamed έκλεψε τα στοιχεία και τα έδωσε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία, εξηγώντας ότι εγκατέλειψε τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από "την κατάρρευση των ισλαμικών αξιών στις οποίες πιστεύει στους κόλπους της οργάνωσης". Σύμφωνα με τον ίδιο, το ISIS έχει εγκαταλείψει το στρατηγείο του στη Ράκα και το έχει μεταφέρει στην έρημο.

Οι Τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα της Υεμένης, του Σουδάν της Τυνησίας, της Λιβύης, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Ένας από τους φακέλους των αρχείων, που φέρει την ένδειξη "Martyrs" (Μάρτυρες), αναφέρει λεπτομερώς μια ταξιαρχία από μαχητές που ήθελαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας και είχαν εκπαιδευτεί για να το κάνουν.

Οι καταγραφές περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων των μελών που προέρχονται από τις αιτήσεις ένταξης ανθρώπων από τουλάχιστον 51 χώρες που έχουν καταταγεί στην οργάνωση. Για να γίνει κάποιος μέλος της οργάνωσης όφειλε να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία και να απαντήσει σε φόρμα 23 ερωτήσεων.

Κάποιοι από τους τηλεφωνικούς αριθμούς στον κατάλογο είναι ακόμη ενεργοί και παρότι πιστεύεται ότι αρκετοί θα ανήκουν σε μέλη οικογενειών, πολλοί χρησιμοποιούνται από τους ίδιους τους τζιχαντιστές.

Δημοφιλή