Σκληρό «παζάρι» Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους Θεσμούς για τα «κόκκινα» δάνεια

Σκληρό «παζάρι» Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους Θεσμούς για τα «κόκκινα» δάνεια
sooc

Ξεκίνησε η συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη με αντικείμενο συζήτησης τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ σε άλλη αίθουσα την ίδια ώρα έχει συνεργασία και ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης με τα τεχνικά κλιμάκια για τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Σχετικά με το θέμα των «κόκκινων δανείων», οι εκπρόσωποι των Θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης όλων των κατηγοριών δανείων, επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών, απορρίπτοντας την πρόταση της ελληνικής πλευράς για τη διατήρηση της προστασίας από την πώληση των δανείων της πρώτης κατοικίας αλλά και όσων κόκκινων δανείων π.χ. μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτικών που έχουν υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία.

Να σημειωθεί, ότι προχθές στη Βουλή, όπου υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου της αναστολής πώλησης συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων, ο κ. Σταθάκης, ανέφερε πως δέσμευση της Κυβέρνησης είναι ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων θα αντιμετωπιστεί με τρόπο που θα φέρει αποτέλεσμα και θα διατηρηθεί πολύ υψηλός βαθμός κοινωνικής προστασίας.

Ακόμη, πριν από μια εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Σταθάκης και Ε. Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν αποφάσισαν να συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία θα εξετάσει τα κενά που υπάρχουν στους νόμους Δένδια και Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια και να προτείνει αλλαγές.

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να δοθεί η δυνατότητα προκειμένου οι εταιρείες μεταβίβασης δανείων να μπορούν να αναθέτουν σε τρίτους τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι που δεν προβλέπεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή