Rage Yoga: Μια γιόγκα διαφορετική από τις άλλες, που αντί για «namaste» έχει...βρισιές, μπύρα και heavy metal

Rage Yoga: Μια γιόγκα διαφορετική από τις άλλες, που αντί για «namaste» έχει...βρισιές, μπύρα και heavy metal
RageYoga

Όταν ακούει κανείς για γιόγκα, συνήθως έχει στο μυαλό του καταστάσεις ηρεμίας, χαλάρωσης, αυτοσυγκέντρωσης κλπ.

Ωστόσο, τα μαθήματα Rage Yoga (οργισμένη γιόγκα) της Λίντσεϊ Ίστας στο Κάλγκαρι του Καναδά διαφέρουν: για αρχή, λαμβάνουν χώρα σε μια παμπ (ναι, τις γνωστές, αυτές με τις μπύρες). Επίσης, αντί για «namaste», λόγια ηρεμίας, «χαιρετισμούς στον ήλιο» και τέτοια, οι συμμετέχοντες...φωνάζουν, βρίζουν και κάνουν προσβλητικές χειρονομίες, με ηχητική υπόκρουση metal μουσικής. Και πίνουν και παγωμένες μπύρες.

Όπως είπε η ίδια (εκπαιδευμένη ακροβάτισσα) στο CBC Canada, ήθελε να δημιουργήσει μια πρακτική με την οποία ένιωθε άνετα, και ήξερε ότι δεν ήταν μόνη της. «Είμαι μια πολύ θορυβώδης, πολύχρωμη προσωπικότητα» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για κάποια νέα γιόγκα, αλλά για μια πιο...χαλαρή και χιουμοριστική προσέγγιση της γνωστής πρακτικής (και συγκεκριμένα της Vinyasa yoga). «Όταν άρχισα να πηγαίνω σε μαθήματα γιόγκα, ένιωθα ότι δεν ταίριαζα σε πολλές από αυτές τις τάξεις. Υπάρχει μια πολύ σοβαροφανής, υπερβολικά γαλήνια προσέγγιση των πραγμάτων. Και εγώ δεν είμαι έτσι».

Η Ίστας ανέπτυξε τη Rage Yoga ενώ ξεπερνούσε έναν επώδυνο χωρισμό, και υποστηρίζει πως την βοήθησε να ξεπεράσει προβλήματα θυμού και εθισμού. «Όταν δημιουργείς έναν χώρο όπου μπορείς να είσαι οργισμένος και να φωνάζεις και να βρίζεις και να ουρλιάζεις, ξαφνικά είναι δύσκολο να πάρεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά. Οπότε από τον θυμό πας πολύ γρήγορα στο γέλιο» συμπληρώνει.

Βέβαια, κάποιοι «συμβατικοί» δάσκαλοι γιόγκα διαφωνούν. «Δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για αληθινή γιόγκα, ότι το να βρίζεις και να πίνεις μπύρα την ακυρώνει. Και καλά κάνουν. Ο καθένας έχει την άποψή του. Διαφορετικά πράγματα λειτουργούν για διαφορετικούς ανθρώπους, και δεν χρειάζεται να συμφωνούν όλοι».

Rage yoga toooooooonite! 5:30-6:30, Dickens Pub.

Δημοσιεύτηκε από Rage Yoga στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσιεύτηκε από Rage Yoga στις Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Older #handstand photo! Oh how I don't miss my old apartment.

A photo posted by Lindsay Istace (@rageyoga) on

I prefer to hold my hands in fist unicorn position. #zenasfuck #rageyoga

A photo posted by Lindsay Istace (@rageyoga) on