Στους 44.035 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια

Στους 44.035 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια
Sooc

Στους 44.035 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σήμερα Κυριακή στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως προκύπτουν από καταγραφή στις 08:00.

Στα νησιά ανέρχονται στους 8.904, στην Αττική στους 10.987, στην κεντρική Ελλάδα στους 1.102 και στη βόρεια Ελλάδα στους 23.042.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, μίλησε στο Mega για δεδομένες δυσκολίες στο άδειασμα του καταυλισμού της Ειδομένης λόγω της συνειδητής επιλογής και επιθυμίας των προσφύγων να συνεχίσουν το ταξίδι τους εκτός Ελλάδας.

Όπως τόνισε, οι εγκαταστάσεις είναι «τραγικές» όμως οι άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν και επιμένουν να μένουν εκεί.

«Όταν ο άνθρωπος έχει στο μυαλό του κάτι και τον καθορίζει, δεν είναι εύκολο να τον πείσεις, η προσπάθεια γίνεται αλλά δεν είναι εύκολο», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να αδειάσει η Ειδομένη, μπορεί να τους πάρει κανείς με το ζόρι; Όπου και να τους πας υπάρχει πάντα η επιθυμία να φύγουν, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα».

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με τους Τούρκους τοποτηρητές, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για συμφωνία που εφόσον υλοποιηθεί θα αποτελέσει έναν τρόπο συνεννόησης ώστε να επιστρέφουν οι άνθρωποι στην Τουρκία.

«Να μην μας καταλαμβάνει πανικός, είναι μια συμφωνία που διευκολύνει τα πράγματα με βάση το καθεστώς που ζούμε σήμερα», τόνισε. Σε ό, τι αφορά το ΝΑΤΟ, σημείωσε ότι περιορίζεται μόνο στο ρόλο που του έχει δοθεί, ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο ενώ πρόσθεσε ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα είναι ικανή η αποτρεπτική του δύναμη.

Δημοφιλή