ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/03/2016 14:35 EET | Updated 15/03/2016 14:35 EET

Στον Λίβανο η Αντζελίνα Τζολί και υπό βροχή επιτίθεται στη διεθνή κοινότητα για το προσφυγικό

Ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επίσκεψη της σταρ του Hollywood και Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στη Λέσβο, η Αντζελίνα Τζολί βρέθηκε στον Λίβανο όπου υπό βροχή άσκησε κριτική στη διεθνή κοινότητα για την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό.

«Είναι τραγικό και ντροπιαστικό που είμαστε μακριά από την λήξη του πολέμου και την επίτευξη ειρήνης.Δεν μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα δίνοντας μονομερείς απαντήσεις, ή απαντώντας σε συγκεκριμένες κρίσεις και όχι σε άλλες, ή βοηθώντας κάποιους πρόσφυγες ή όχι άλλους, και αποκλείοντας Αφγανούς μετανάστες ανάμεσα σε άλλους, ή ακόμα κάνοντας διακρίσεις σε πρόσφυγες ανάλογα με την θρησκεία τους» τόνισε.

Ο πόλεμος στη Συρία, που διαρκεί 5 χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους. Ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εκτοπιστεί και η Ευρώπη ζει τη χειρότερη προσφυγική κρίση της από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Γενεύη διεξάγονται συνομιλίες για την εξεύρεση μια πολιτικής λύσης, όμως η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι ισχνή.

Καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα μια διπλωματική λύση, το να χειρίζεται απλώς κανείς την εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση δεν αποτελεί βιώσιμη εναλλακτική, τόνισε η Τζολί κατά τη συνάντηση που είχε με Σύρους πρόσφυγες στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου.

«Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια αντί για διπλωματικές λύσεις», είπε η ηθοποιός που επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό του Σααντνάγιελ, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία. Πολλοί πρόσφυγες είχαν συγκεντρωθεί γύρω της, αψηφώντας τη βροχή και τον αέρα.

Photo gallery Η Αντζελίνα Τζολί στον Λίβανο See Gallery

Sponsored Post