ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/03/2016 05:44 EET | Updated 15/03/2016 07:16 EET

Η ΠΓΔΜ κατηγορεί την Ελλάδα ότι οργάνωσε την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους

ASSOCIATED PRESS
Macedonian Foreign Minister Nikola Poposki speaks for The Associated Press in an interview at the foreign ministry building in Skopje, Macedonia, Thursday, March 3, 2016. Foreign minister Poposki is calling on neighboring Greece to move thousands of migrants stuck on its side of the border away to more suitable reception centers. (AP Photo/Boris Grdanoski)

Για «μαζική και οργανωμένη» προσπάθεια προώθησης προσφύγων και μεταναστών στο έδαφος της ΠΓΔΜ από την Αθήνα, μέσα από «παράνομα περάσματα» έκανε λόγο ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Ο Πόποσκι κάνει λόγο για «ενθάρρυνση», ενώ υποστηρίζει πως η παρουσία περισσότερων μεταναστών και προσφύγων σε καταυλισμούς στα σύνορα ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση και χειροτερεύει τη μεταχείριση των ανθρώπων, ενώ τονίζει ότι μόνο μια ενωμένη και ανθρωπιστική απάντηση από την Ε.Ε. θα δώσει τη λύση έτσι ώστε η παράνομη μετανάστευση να μην καταστεί καθημερινότητα

Σημειώνεται ότι περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, μαζί και παιδιά, διακινδύνευσαν το απόγευμα της Δευτέρας τη ζωή τους διασχίζοντας φουσκωμένους χειμάρρους προκειμένου να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Η απελπισμένη αυτή ενέργεια προκλήθηκε έπειτα από τη διανομή άγνωστης προέλευσης φυλλαδίου στα αραβικά, που μοιράστηκε στην Ειδομένη και το οποίο συνοδευόταν από σχετικό χάρτη.

«Δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία για την επανεισδοχή μεταναστών, αν υπάρχει κίνηση για επανεισδοχή τους ( από την ΠΓΔΜ) θα την εξετάσουμε» δήλωσε o εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στους περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν από την Ειδομένη στα Σκόπια.

Επίσης απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις των Σκοπίων: «Η κυβέρνηση ούτε ενθαρρύνει ούτε διευκολύνει, παίζει αποτρεπτικό ρόλο, απορρίπτουμε αυτές τις κατηγορίες» τόνισε.

Sponsored Post