Καταδίκη Βγενόπουλου για δυσφήμηση Τζίγκερ

Καταδίκη Βγενόπουλου για δυσφήμηση Τζίγκερ
CONTRA

Οι δικαστές έκριναν ως ψευδείς τους ισχυρισμούς του Ανδρέα Βγενόπουλου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το 2011 (“ξοδεύτηκαν 10,5 εκατ. ευρώ για μακέτες, για το τίποτε”), αφού η ΓΗΠΕΛ είχε καταβάλλει στην εργολαβική εταιρία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (Μπόμπολας) προκαταβολή ύψους 9.595.000 ευρώ (από το συμφωνηθέν συνολικό αντάλλαγμα των 96 εκατ. ευρώ), αλλά μετά την αναστολή των έργων το 2009 επέστρεψε στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περίπου 5 εκατ. ευρώ από το ποσό της προκαταβολής (τα υπόλοιπα ήταν το κόστος για μελέτες κατασκευής και εργασίες στον χώρο ανέγερσης).

“Επομένως το ισχυριζόμενο από τον εναγόμενο γεγονός και δη με περιπαικτικό τρόπο, ότι με ευθύνη του ενάγοντος δαπανήθηκαν 10,5 εκατ. ευρώ για μακέτες, είναι ψευδές και το γνώριζε ο εναγόμενος λόγω της θέσης του στην ΠΑΕ” σημειώνεται στην απόφαση.

Οι δικαστές προσάπτουν στον Ανδρέα Βγενόπουλο πρόθεση εξύβρισης κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, λόγω των υπαινιγμών του για κακοδιαχείριση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την αποχώρηση του Νικόλα Πατέρα από την προεδρία της ΠΑΕ και αποφάσισαν όπως ο Ανδρέας Βγενόπουλος πληρώσει εκτός των δικαστικών εξόδων του ενάγοντα (Γ. Βαρδινογιάννης) και το ποσό των 10.000 ευρώ.

Όλα αυτά μετά από αγωγή που κατέθεσε ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,, ενώ σημειώνεται ότι τότε ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε απαντήσει με ανταγωγή για ψευδή καταμήνυση.

ΠΗΓΗ: CONTRA

Πήγαινε στην αρχική σελίδα