Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα προχώρησε η γαλλική αστυνομία

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα προχώρησε η γαλλική αστυνομία
Foomandoonian/Flickr

Τρεις άνδρες και μια γυναίκα συνέλαβε η γαλλική αστυνομία στο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα, μεταδίδουν τα γαλλικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Οι τρεις ύποπτοι παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο εξ αυτών προέρχονται από την Τυνησία και σχεδίαζαν να προβούν άμεσα επιθέσεις στην καρδιά του Παρισιού. Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης ένα φυσίγγιο που δεν είχε χρησιμοποιηθεί αυτόματου πυροβόλου όπλου και εξοπλισμό υπολογιστών.

Και οι 4 ανακρίνονται στην έδρα των Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) της Γαλλίας στο Λεβαλουά Περέ, κοντά στο Παρίσι. Η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί έως 96 ώρες.

«Διαθέτουμε, σχετικά με το πρόσωπο που έχει φυλακιστεί, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να διαπράξει βίαιες ενέργειες στη Γαλλία» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, αργά το απόγευμα της Τετάρτης στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Τρίτη, ένας Αλγερινός σκοτώθηκε στο Βέλγιο κατά την διάρκεια ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στο κέντρο του Παρισιού που οδήγησε στον θάνατο 130 ανθρώπους.

«Το επίπεδο απειλής παραμένει πολύ αυξημένο», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Ερωτηθείς σχετικά, μετά την ανακοίνωση των αρχών για τις συλλήψεις, ο ίδιος κάλεσε από την πλευρά του τους πολίτες να επιδεικνύουν «τη μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

Δημοφιλή