Την Πέμπτη συνεχίζονται οι συζητήσεις με του θεσμούς. Αγκάθι το αφορολόγητο

Την Πέμπτη συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους θεσμούς. Αγκάθι το αφορολόγητο
Sooc

Με όλα τα μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά ολοκληρώθηκε στις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης ο κύκλος διαπραγματεύςεων μεταξύ θεσμών και οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Πλέον ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνία πιέζει ασφυκτικά, καθώς οι δανειστές επιθυμούν να αποχωρήσουν από την Αθήνα έως τη Δευτέρα. Ως εκ τούτου τις επόμενες τέσσερις ημέρες θα πρέπει να υπάρξει κοινός τόπος στα τρία μεγάλα ζητήματα του Δημοσιονομικού, του φορολογικού και του Ασφαλιστικού.

Οι υπουργοί που αποχώρησαν από τις σημερινές συζητήσεις κάνουν λόγο για «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, ούτε στο φορολογικό υπήρξε προσέγγιση, παρά την αρχική αισιοδοξία του υπουργού Οικονομικών, ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία ακόμα και στην αποψινή συνάντηση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ελληνική πλευρά επιμένει στην πρόταση της για αφορολόγητος στις 9.500 ευρώ, ενώ οι θεσμοί από την πλευρά τους επιμένουν για αφορολόγητο μεταξύ 7.000 και 8.000 ευρώ, με την κλίμακα του 32% να ξεκινάει από τις 22.000 ευρώ.

Στο θέμα του Ασφαλιστικού, ο αρμόδιος υπουργός αποχωρώντας τόνισε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και αύριο, αλλά επισήμανε ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι χαώδεις διαφορές, για τη μείωση των επικουρικών, την ανταποδοτικότητα και τις περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Αύριο οι κκ Τσακαλώτος, Σταθάκης και Κατρούγκαλος θα κάτσουν και πάλι στο9 τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο, προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος για τον οποίο χρειάζονται εκατέρωθεν υποχωρήσεις.

Δημοφιλή