Γεροβασίλη: Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι αποφάσεις για τον Μουζάλα

Γεροβασίλη: Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι αποφάσεις για τον Μουζάλα
Eurokinissi

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι αποφάσεις για τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα διαβεβαίωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη ο πρωθυπουργός κατανοεί τις ευαισθησίες του Πάνου Καμμένου και η κυβερνητική θέση είναι ξεκάθαρη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας ότι το «Μακεδονία» ήταν γλωσσικό ολίσθημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Σε ερώτηση εάν ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός υπό προθεσμία, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι ο κ. Μουζάλας είναι ένας υπουργός που στήριξε τα κρίσιμα ζητήματα του προσφυγικού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης. Προσθέσε, όμως, ότι από την άλλη, σε μία συγκυβέρνηση, οι συγκυβερνώντες εταίροι είναι φυσικό να θέτουν τα ζητήματα, αλλά τώρα δεν θα προσέφερε κάτι να κάνουμε μία πρόχειρη εκτίμηση για το τι θα συμβεί και να πάρουμε μία απόφαση από εδώ, ενώ εκκρεμούν σημαντικές διαβουλεύσεις.

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει ζήτημα κυβερνητικής συνοχής, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί χωρίς να υπάρξει κυβερνητική κρίση, απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τις συνθήκες που δημιουργεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης το θέμα που ανέκυψε με τον κ. Μουζάλα και την επιμονή των ΑΝΕΛ να θέτουν θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση.

«Αυτήν την ώρα προέχει η επιτυχής έκβαση της αυριανής συνόδου για το προσφυγικό» είπε και υπογράμμισε πως στόχος της Ελλάδα είναι να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές και η αύξηση του αριθμού μετεγκατάστασης, όπως και η ενίσχυση της Frontex και των υπηρεσιών για το άσυλο. Για την Ειδομένη είπε πως στόχος είναι η σταδιακή και εθελούσια απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών χωρίς τη χρήση βίας.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμού η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι έως την 25η Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μέχρι 25 Μαρτίου», είπε και εκτίμησε ότι αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στο τραπέζι.

Υπογράμμισε δε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί εντός του ορίου της εντολής που πήρε στις 20 Σεπτεμβρίου από τον λαό και πως δεν θα κάνει δεκτές προτάσεις που κινούνται εκτός της συμφωνίας του καλοκαιριού.

Ακόμη υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για μηδενικές περικοπές στις συντάξεις και για το αφορολόγητο θα τηρηθούν στο ακέραιο.

Δημοφιλή