Έξαλλους έκανε τους Άγγλους ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Υποστηρίζει (με ανόητο τρόπο) το κυνήγι ζώων για την απόκτηση τροπαίων

Έξαλλους έκανε τους Άγγλους ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Υποστηρίζει (με ανόητο τρόπο) το κυνήγι ζώων για την απόκτηση τροπαίων

Θλίψη, απογοήτευση έως και οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η προσπάθεια του Δούκα του Κέιμπριτζ και διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Γουίλιαμ να υπερασπιστεί το κυνήγι άγριων ζώων, σε «ορισμένες περιπτώσεις» αφού βοηθά στις προσπάθειες διάσωσης άλλων ειδών που είναι υπό εξαφάνιση!

Σημειώνεται πως ο πρίγκιπας είναι πρόεδρος της Ένωσης για την Άγρια Ζωή και πατρόνας της οργάνωσης Tusk Trust που εστιάζει τη δράση της στην υποστήριξη προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και διατήρησης περιοχών στην Αφρική που ανθούν βέβαια τα γνωστά σαφάρι.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρ' όλα αυτά, δήλωσε στο ITV News πως το γνωστό και ως «commercial trophy hunting» σε ορισμένες περιπτώσεις είναι έως και δικαιολογημένο.

«Υπάρχει χώρος για αυτή τη μορφή κυνηγιού στην Αφρική όπως και ανά τον κόσμο. Μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς αλλά υπάρχει και το επιχείρημα πως τα χρήματα (σ.σ. που εξασφαλίζονται) από το ρυθμιζόμενο, κατάλληλα ελεγχόμενο εμπορικό κυνήγι ηλικιωμένων και άρρωστων ζώων επιστρέφονται για την προστασία άλλων ειδών», ανέφερε ο πρίγκιπας.

Η δήλωση αυτή βέβαια προκάλεσε την αντίδραση της οργάνωσης Lion Aid με τον διευθυντή της, Pieter Kat να δηλώνει στον Independent: «Είναι πολύ λυπηρό να ακούω τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να δηλώνει πως υπάρχει χώρος για το εμπορικό κυνήγι στην Αφρική. Με λιγότερα από 15.000 άγρια λιοντάρια να έχουν απομείνει στην Αφρική δεν υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο. Με τον αριθμό των αρσενικών λιονταριών να υπολογίζονται σε 1.500...και τα τρόπαια από κυνήγια να φθάνουν τα 300 ετησίως» το να συνεχίζεται αυτή η μορφή κυνηγιού δεν είναι κάτι το ανεκτό.

Απαντώντας δε προφανώς στην αναφορά περί ηλικιωμένων και άρρωστων ζώων τονίζει: «Ένα λιοντάρι έξι ετών δεν μπορεί να θεωρηθεί πως βρίσκεται στην μετά-αναπαραγωγική φάση, στην πραγματικότητα μόλις φτάνει στην ηλικία ωρίμανσης». Ωστόσο, όπως εξηγεί, πολλές αφρικανικές χώρες επιτρέπουν το κυνήγι λιονταριών αυτής της ηλικίας.

Υπενθυμίζεται πως η βασιλική οικογένεια δεν προκαλεί για πρώτη φορά στο θέμα αυτό. Το 2014 ο Γουίλιαμ κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ισπανία με τον αδελφό του Χάρι πυροβόλησε αγριογούρουνο και ελάφια ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν μια παλιότερη φωτογραφία – του 2004- στην οποία εμφανίζεται ο πρίγκιπας Χάρι, σκυμμένος πάνω από βουβάλια στην Αργεντινή κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο. Μια εβδομάδα μετά ο ίδιος δεσμεύτηκε να κάνει ό, τι μπορεί για να σώσει είδη ζώων που βρίσκονται υπό απειλή στην Αφρική.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα