ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/03/2016 12:51 EET | Updated 17/03/2016 12:51 EET

Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας για Σταθάκη και Πολάκη αλλά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ επέλεξαν αν ψηφίσουν «παρών»

eurokinissi

Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η άρση ασυλίας του υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλος Πολάκης. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός πως οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «παρών» κάτι που αρκετοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν ως πιθανό μήνυμα στην κυβέρνηση μετά την κρίση που προκλήθηκε με την «υπόθεση Μουζάλα» και την επιμονή του Πάνου Καμμένου να ζητά την παραίτηση του υπουργού.

Συγκεκριμένα κατά της άρσης ασυλίας του κ. Σταθάκη, ο οποίος σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα ελεγχόταν για μη ορθή διαχείριση ενός ειδικού λογαριασμού του Πανεπιστημίου Κρήτης την περίοδο που ήταν καθηγητής, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι.

Υπέρ της άρσης τάχθηκαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ εξέφρασε επιφυλάξεις. Από την πλευρά τους οι ΑΝΕΛ, δήλωσαν «παρών» ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζε η Ένωση Κεντρώων.

Στην περίπτωση του κ. Πολάκη, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΚΕ, ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι, ενώ ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Η υπόθεση του κ. Πολάκη αφορούσε την περίοδο που ήταν δήμαρχος Σφακίων, και ελεγχόταν γιατί έδωσε άδεια σε τουριστικό πλοιάριο που δεν ήταν εγκεκριμένο από το νηολόγιο να παραλάβει τουρίστες.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post