ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/03/2016 08:27 EET

Η Angelina Jolie στη Μυτιλήνη: «Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων»

Pacific Press via Getty Images
ATHENS, GREECE - 2016/03/16: American actress Angelina Jolie, the Special Envoy to the UN High Commissioner for Refugees (UNHCR), visited refugees and migrants at the Eleonas hospitality center in central Athens. (Photo by Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

«Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» δήλωσε πριν λίγα λεπτά, αναχωρώντας από τη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Angelina Jolie.

Στη Γενική Γραμματεία, όπου η κ. Jolie κατευθύνθηκε αμέσως μετά την άφιξη της στο νησί, είχε συνάντηση με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Jolie ανταποκρίθηκε θετικά στον θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, η κ. Jolie υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.

Αυτή τη στιγμή η Αμερικανίδα ηθοποιός επισκέπτεται το hot spot στη Μόρια, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά της, αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Λονδίνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)