Χαμηλώνει τους τόνους ο Καμμένος: Στηρίζω την κυβέρνηση - Αν θέλει ο Μουζάλας να παραιτηθεί μόνος του

Χαμήλωσε τους τόνους ο Καμμένος αλλά...
eurokinissi

Έληξε επί της ουσίας το θέμα με όσα είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν επανέλαβε τα «ή εγώ ή αυτός»

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνησης σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, δίχως αυτή τη φορά να κάνει λόγο για παραίτηση του κ. Μουζάλα. Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι δεν είπε για παραίτηση Μουζάλα, ότι δεν ζητά από τον πρωθυπουργό να τον παραιτήσει, ότι αν θέλει να παραιτηθεί μόνος του γιατί έδωσε λαβή στους εθνομηδενιστές (σσ αναφερόμενος στον Παπανδρέου, τη Ρεπούση κ.α.) και ότι δεν τον αμφισβητεί ως πρόσωπο, αλλά ως υπουργό.

Ειδικότερα,

«Μπήκαμε από την πρώτη στιγμή και στηρίξαμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για να ξεφύγει η πατρίδα μας από τα δόκανα της διαπλοκής και της διαφθοράς και την έξοδο από τα Μνημόνια», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος και έκανε επίσης λόγο για προστασία των εθνικών θεμάτων και της κυριαρχίας της χώρας και τόνισε πως «είμαστε προ της εξόδου τη χώρας από τα Μνημόνια από την αξιολόγηση».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή είναι δεδομένη, όχι όμως προς το πρόσωπο του κ. Μουζάλα.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή είναι δεδομένη. Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Μουζάλα γι' αυτά τα οποία ελέχθησαν», ανέφερε ακόμη.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε επίσης πως «η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή είναι δεδομένη. Θέσαμε το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα, όχι ως πρόσωπο, αλλά γι' αυτά τα οποία ελέχθησαν και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς, ανεξάρτητα αν επρόκειτο για ένα λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα, είδαμε ότι βρήκαν ευκαιρία φαντάσματα του παρελθόντος, οι γνωστοί εθνομηδενιστές να βγουν και να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Είδαμε μέχρι και τον Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, να βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να κάνει tweet παίρνοντας θέση δημόσια. Είδαμε την κ. Ρεπούση και ένα site 3000 "like", που προσπαθούσε να θέσει θέμα που έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Απέναντι στα 3000 "like" βάζουμε τα 3.500.000 υπογραφών του ελληνικού λαού που είχε συλλέξει τότε με πρωτοβουλία του ο μακαριστός Χριστόδουλος» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Απέναντι σε αυτές τις φωνές των εθνομηδενιστών που ακούστηκαν παρατάσσουμε την ξεκάθαρη δήλωση της κ. Γεροβασίλη, την ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης: Ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όποια άλλη φωνή ακούγεται δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα» υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι το βράδυ της Τρίτης υπάρχει η συζήτηση για τη διαφθορά «όπου είναι η ώρα να ακουστούν ονόματα, επίθετα από τις περίφημες λίστες που μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έκρυβαν, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ήλθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα ονόματα της διαπλοκής στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης να μάθει ο ελληνικός λαός, την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση ποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κρυφούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες την ώρα που δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού απο τις τράπεζες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, την ίδια στιγμή τα έβγαζαν στο εξωτερικό χρεώνοντας τα κανάλια τους και πως αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά».

Και κατέληξε: «Η συζήτηση την Τρίτη το βράδυ για τη διαφθορά θα γίνει, είτε σε κάποιους αρέσει, είτε δεν αρέσει. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι πιστοί απόλυτα σε αυτά που είπαμε, θέτοντας ξεκάθαρα το θέμα της στήριξης με ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση μέχρι τέλους και το τέλος της τετραετίας, επιμένουμε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο πρωθυπουργός, σε συνεννόηση και μαζί μας, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες για να σωπάσουν ξανά εκείνοι που τόλμησαν να βγουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και αναφέρομαι στους εθνομηδενιστές»..

Δημοφιλή