ΔΙΕΘΝΕΣ
18/03/2016 10:47 EET | Updated 18/03/2016 10:49 EET

Αναδασώσεις, καλλιστεία και χαμογελαστά παιδιά: Έτσι παρουσιάζει τη Συρία στο Instagram ο Άσαντ

Instagram

Τη στιγμή που εικόνες νεκρών παιδιών, ερειπίων και πεινασμένων ανθρώπων από την Συρία κάνουν τον γύρο του κόσμου, η συριακή κυβέρνηση δημοσιεύει φωτογραφίες αναδάσωσης, καλλιστείων και αθλητικών αγώνων στον... λογαριασμό που διαθέτει στο Instagram.

Για κάποιον που δεν γνωρίζει ότι στη χώρα μαίνεται από το 2011 εμφύλιος πόλεμος που έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 400.000 ανθρώπους, η Συρία, όπως την παρουσιάζει η συριακή κυβέρνηση, είναι μια ειρηνική και ευτυχισμένη χώρα.

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τον Σύριο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, ως ένα δυναμικό ηγέτη, τον οποίο ευγνωμονούν οι πολίτες σε κάθε του βήμα.

Η σύζυγός του, Άσμα, είναι κομψή, χαμογελαστή και φαίνεται να είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι σε ζητήματα που αφορούν στα παιδιά.

Σε μία φωτογραφία μάλιστα, η πρώτη κυρία της Συρίας φαίνεται να υποδέχεται ένα μικρό παιδί «ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε από βόμβα που έριξαν τρομοκράτες σε σχολείο στο Χαλέπι». Την ημέρα που δημοσιεύτηκε η φωτογραφία, η συριακή κυβέρνηση βομβάρδισε σχολείο στην Δαμασκό.