Περισσότεροι από 4.500 οι μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά

Περισσότεροι από 4.500 οι μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά
Sooc

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Παρασκευής το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη", με 638 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 240 άτομα από τη Χίο και 398 από τη Μυτιλήνη. Εντός της ημέρας θα καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 2" με 79 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο και 5 από την Κω.

Πούλμαν έχουν μεταβεί και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να παραλάβουν πρόσφυγες και μετανάστες για διάφορα κέντρα φιλοξενίας στα Γιάννενα ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει επιβίβαση ατόμων σε αυτά καθώς πολλοί αρνούνται να μετακινηθούν φοβούμενοι ότι θα μεταφερθούν κάπου και θα εγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με τηκαταμέτρηση που έγινε την Πέμπτη από το λιμενικό σώμα ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενείται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ η διαμένει σε σκηνές μέσα στο λιμάνι ανέρχεται σε 4.500 άτομα περίπου μετά και την άφιξη του "Νήσος Μύκονος" με 430 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο,Μυτιλήνη και Σάμο.

Την Πέμπτη, μόνο 349 μετανάστες και πρόσφυγες μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά προς το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Στο λιμάνι του Πειραιά σε όλους του σταθμούς φιλοξενίας υπάρχει δύναμη του λιμενικού σε 24ωρη βάση για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων μετά τις δύο χθεσινές συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και των προσφύγων εκ των οποίων στη μία υπήρξαν και τρείς τραυματίες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή