Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες: Οι ποίητες αγκαλιάζουν με στίχους τους πρόσφυγες

Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες: Οι ποίητες αγκαλιάζουν με στίχους τους πρόσφυγες
ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Εφέτος την Παγκόσμια Ήμερα Ποίησης, ο Κύκλος Ποιητών τιμά τους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους και φέρνει το προσφυγικό στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με σειρά εκδηλώσεων που βάζουν τη σφαγίδα τους τη Δευτέρα, 21η Μαρτίου, στις 7μ.μ., Πανγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Τόσο η κεντρική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, όσο και οι εκδηλώσεις σε 30 πόλεις και νησιά της Ελλάδας και σε 30 χώρες, γίνονται σε συνεργασία με το PEN International, το World Poetry Movement, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δίκτυο Εθελοντών RefugeesWelcome-GR.

Στη Στοά του Βιβλίου θα διαβάσουν από ένα ποίημα για τους πρόσφυγες οι Νάνος Βαλαωρίτης, Τάσος Γαλάτης, Ηλίας Γκρής, Κική Δημουλά, Κώστας Καναβούρης, Τίτος Πατρίκιος, Παυλίνα Παμπούδη, Ντίνος Σιώτης, Γιώργος Χουλιάρας και άλλοι εικοσιπέντε ποιητές.

Απαγγέλει η Δήμητρα Χατούπη. Με Έκθεση Φωτογραφίας των Αχιλλέα Ζαβάλλη, Γιώργου Κυβερνήτη και Χρήστου Τόλη. Μουσική θα παίξουν οι Γ. Γενναίος, Ειρήνη Τεννέ, Ορφέας Γεωργακόπουλος, Γιώτης Κύτταρης και Έλσα Μαμέλη. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Μήνα Βιντιάδη. Μια ευκαιρία για την κοινωνία να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες σε ένα κορυφαίο ζήτημα ουμανισμού, δίνοντας ταυτοχρόνα ένα μύνημα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Στο χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται για τα παιδιά των προσφυγών που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά βρεφικό γάλα για όλες τις βρεφικές ηλικίες και βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια (λαχανικά, φρούτα μόνον).

Ο Κύκλος Ποιητών προβαίνει στην έκδοση μιας ανθολογίας ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, σαν ένα μικρό δείγμα που φανερώνει εύγλωττα τη δύναμη της ποίησης να συλλαμβάνει τα μηνύματα των καιρών, καθώς η ποίηση μπορεί μεν να απευθύνεται στο άπειρο και στην αιωνιότητα, ταυτόχρονα όμως συνομιλεί με το σήμερα και με την κοινωνία, παραμένοντας η μαρτυρία και η διαμαρτυρία της εποχής της.

Οργάνωση: Κύκλος Ποιητών

Τ 210 36 23 792

info@poetscircle.gr

Δημοφιλή