Πρόσκληση Γεννηματά σε Παπανδρέου και Θεοδωράκη για τη δημιουργία φορέα

Πρόσκληση Γεννηματά σε Παπανδρέου και Θεοδωράκη για τη δημιουργία φορέα
eurokinissi

Πρόσκληση προς τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου να συναντηθούν, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός νέου φορέα αλλά διατήρηση των υφιστάμενων κομμάτων απηύθυνε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Σε επιστολή της που απέστειλε στους δύο πολιτικούς αρχηγούς χθες Παρασκευή υπογραμμίζει την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου «πολυκομματικού, ομόσπονδου φορέα, με διατήρηση της αυτονομίας των υφιστάμενων κομμάτων και με τελικό σταθμό την εκλογή επικεφαλής από τη βάση χωρίς αποκλεισμούς».

Στην επιστολή της η κ. Γεννηματά επισημαίνει πως «η χώρα καθημερινά βυθίζεται όλο και περισσότερο από την ανικανότητα και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» και επισημαίνει ότι «στον χώρο της Δεξιάς κρύβονται οι γνωστές αποτυχημένες αδιέξοδες, νεοφιλελεύθερες και εθνικιστικές λογικές».

Επίσης η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι «αναδύεται πιο επιτακτικά από ποτέ η ανάγκη διαμόρφωσης μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης για τη χώρα, γύρω από την οποία θα συσπειρωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει ότι «είναι η στιγμή να κάνουμε το επόμενο βήμα, χωρίς αλαζονεία, καπελώματα, μηχανισμούς, μικρομεγαλισμούς, αλλά με αλληλοσεβασμό, προστατεύοντας την ειλικρίνεια των προθέσεων όλων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί επιτροπή, στην οποία θα αντιπροσωπεύονται όλα τα κόμματα και οι συλλογικότητες του «δημοκρατικού προοδευτικού χώρου», που θα οργανώσουν έναν πολιτικό διάλογο, με πρόσωπα τα οποία θα υποδειχθούν από τον καθέναν χωριστά. Προτείνει επιπλέον να συμφωνηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου η επιτροπή θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση και εισήγηση «για το νέο κοινό προγραμματικό πλαίσιο», το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει «πολιτική βάση και προϋπόθεση της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας».

«Ναι» από Γιώργο Παπανδρέου

Στην επιστολή της κ. Γεννηματά απάντησε θετικά μεν ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας, στη κ. Γεννηματά πώς χρειάζεται «να βάλουμε τέλος στο παρασιτικό συντηρητικό πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα. Αυτό δηλαδή, που σπατάλησε πόρους και δυνατότητες του Ελληνισμού, υπονόμευσε τους δημιουργικούς Έλληνες, τις δημιουργικές Ελληνίδες, αυτό που μας ανάγκασε να ζητούμε δανεικά από τους εταίρους μας με επαχθείς όρους, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία - μια εθνική καταστροφή».

Ο κ. Παπανδρέου στην απαντητική του επιστολή προς την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη αρχίσει την περίοδο 2009 -2011 και ανέκοψε η κυβέρνηση Σαμαρά αρχικά και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επαναλαμβάνει την πρότασή του για μια κοινή συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι, όπως αναφέρει, γνωρίζει και κατανοεί, πως τόσο η κ. Γεννηματά όσο και άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή